На місці Центрального гастронома невдовзі з’явиться черговий торговий центр?

01 серпня 2012, 11:52
Власник сторінки
журналіст
0
806

Вже є всі дозволи…

На місці колишнього Центрального гастроному по вул. Хрещатик, 40 напроти ЦУМу невдовзі може розпочатися будівництво хмарочоса. Забудовники вже мають всі необхідні дозволи на будівництво.

Про це стало відомо під час обговорення проекту реконструкції ЦУМу на засіданні Консультативної ради Головного управлінні охорони культурної спадщини КМДА за участі експертів та громадськості.

Архітектор Л. Скорик, представляючи проект реконструкції ЦУМу, для того, щоб члени Ради більш чітко уявили, в якій містобудівній ситуації буде знаходитись оновлений ЦУМ,нанесла зображення майбутнього торгового центру на місці Центрального гастроному на схему Хрещатика. Відповідно до схеми на місці двоповерхової будівлі Центрального гастроному з’явиться будівля вища ніж ЦУМ.

Висотність запланованого для будівництва торгового центру повністю зруйнує історичний вигляд Хрещатика, що викликало обурення у експертів Ради.

Квартал між вулицею Богдана Хмельницького і бульваром Т. Шевченка єдиний на Хрещатику, який вцілів після війни. Саме тому, архітектори та експерти з трепетом ставляться до зміни зовнішнього вигляду будівель цього кварталу та Хрещатика в цілому, наголошуючи на необхідності збереження архітектури цих будинків.

Я звернувся до Головархітектури з проханням підтвердити або спростувати  інформацію про можливість такого будівництва і надати більш повну інформацію про подальшу долю Центрального гастроному.

Нагадаю, Центральний гастроном на вул. Хрещатик, 40 закрили ще в 2004 році. Нібито на реконструкцію, проте вже восьмий рік поспіль будівля пустує.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.