Андріївській церкві загрожують влада і забудовники, а не віруючі

02 серпня 2012, 09:49
Власник сторінки
журналіст
0
676

Історичні церкви мають охоронятися…

Скасування богослужінь в Андріївській церкві для її порятунку зараз недоречне, адже такий спосіб можна використати в останню чергу, коли всі інші будуть вже вичерпані.

Все, що відбувається з Андріївською церквою останнім часом, призводить до її руйнування. Головну проблему складають невміла робота служб, які укріплювали пагорб, де знаходиться історичний храм, а не богослужіння, як заявив голова наглядової ради Софії Київської, що опікується Андріївської церквою, П. Толочко. На жаль, зі схилу повирубували всі дерева, які його тримали, і забиваючи палі, спричинили небезпечні вібрації стін церкви.

Історичні церкви, такі як Андріївська або Кирилівська, повинні охоронятися і бути захищеними від руйнування містобудівними заходами, які сьогодні не застосовуються.

Влада хизувалася великим бюджетом, який було витрачено на «порятунок» Андріївської церкви, але все це закінчилося черговим зсувом ґрунту і заявою чиновників про можливість припинення богослужінь. То навіщо було марно витрачати бюджетні мільйони?

Нагадаю, раніше Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ухвалив рішення не включати Андріївську та Кирилівську церкви Києва до Списку об'єктів всесвітньої спадщини.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.