Київська фортеця перестала бути цілісним комплексом

02 серпня 2012, 13:24
Власник сторінки
журналіст
0
1109

Київська влада не виконала доручення Президента…

Київська фортеця не може бути передана до державної власності, оскільки вона більше не є цілісним майновим комплексом.

Це стало очевидним з тексту листа голови КМДА О. Попова від 20.06.2012 (№ 001-773) до Президента України В. Ф.Януковича. 

Передавши рішенням Київради 26.04.2012 року в оренду Башту № 4 Київської фортеці, влада «розбила» об’єкт, що унеможливлює його передачу як цілісного майнового комплексу до державної власності. 

Попов в листі до Януковича, спробував лояльно відмовити Президенту у виконанні його доручення щодо передачі Київської фортеці: «враховуючи положення Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року та перспективи Генплану міста» прошу залишити Фортецю у комунальній власності для підвищення туристичної та музейної привабливості. 

Влада в повній мірі показала, яким чином вона хоче розвивати Київську фортецю: розрити її вали під зону гостинності, розпродати башти під ресторани, а з фортечного комплексу витурити дух історії культури.

Київська влада навмисне передала башту Київської фортеці, щоб мати змогу формально відмовити Президенту у виконанні його доручення та залишити в своїх руках ласий шматок київської території з можливим розбазарюванням її в майбутньому. Певно, і звільнення директора Київської фортеці, який протистояв загарбницьким діям влади, відбулося з тих же причин.

Я наполягаю на поверненні Башту № 4 до комунальної власності територіальної громади Києва, оскільки це не лише ставить під загрозу майбутнє башти, але й, як визнав голова КМДА О. Попов, заважає виконати доручення Президента про передачу до державної власності цілісного майнового комплексу Київської фортеці. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.