Сусіди впевнені, що ночами книгарня "Сяйво книги" штампує рекламні прокламації

14 серпня 2012, 10:42
Власник сторінки
журналіст
0
1609

…для Попова?

Друкарська машина, придбана О. Поповим за 2,5 млн. гривень за рахунок міського бюджету для оперативного друку книжок на замовлення відвідувачів книгарні «Сяйво книги», можливо, виконує абсолютно іншу місію – друкує рекламну продукцію для голови КМДА.

Про це мені повідомив колектив ТОВ «Книгарня «Сяйво», який вів господарську діяльність в книгарні «Сяйво» на вул. Червоноармійській, 6 до рейдерського захоплення 19 лютого 2010 року.

Представники колективу зазначили, що мешканці будинку за адресою вул. Червоноармійська, 6, в якому нині розташована книгарня «Сяйво книги», інформують про періодичну діяльність, що відбувається за закритими дверима книгарні у нічний час. Вони мають припущення, що в приміщенні книгарні в неробочий час працює друкарська машина. 

Закупівля друкарської машини для книгарні з незрозумілим призначенням і метою, ще й за рахунок значних бюджетних коштів за умови, коли навіть зарплати бюджетникам виплачуються невчасно, з самого початку викликала підозру. У більшості людей не було сумнівів, що йдеться про безглузде, брутальне відмивання коштів. Але, влада пішла далі - вона зробила цю покупку, ймовірніше за все, з передвиборчим пристрілом.

Оскільки колектив ТОВ «Книгарня «Сяйво» продовжує отримувати рахунки від «Київенерго» за спожиту КП «Міський магазин» під вивіскою «Сяйво книги» за адресою вул. Червоноармійська, 6 електроенергію, тому вони можуть підтвердити, що починаючи з червня 2012 року (з наближенням виборів), споживання електроенергії муніципальною книгарнею суттєво збільшилось. Це може служити додатковим доказом того, що друкарська машина почала працювати значно активніше.

Чи справді ночами в магазині «Сяйво Книги» друкують матеріали в інтересах О. Попова і Партії регіонів? Чи, може, керівництво КП влаштувало свій незалежний бізнес, не узгодивши це з адміністрацією? Як взагалі використовуються друкарська машина, яка була придбана за бюджетні гроші і чи не порушується при цьому закон і права громади, все це повинна з’ясувати Прокуратура м. Києва, якій я відправив відповідне звернення разом з листом колективу.

Нагадаю, 9 листопада 2011 року у центрі столиці на місці книгарні «Сяйво» відкрили новий муніципальний магазин – «Сяйво книги». Також в магазин закупили друкарську машину для оперативного друку книжок на замовлення відвідувачів книгарні «Сяйво книги».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.