На Троїцькій площі можуть побудувати «церкву з оранжереєю» (Фото)

14 вересня 2012, 13:35
Власник сторінки
журналіст
0
1290
На Троїцькій площі можуть побудувати «церкву з оранжереєю» (Фото)

У експертів також викликав здивування зовнішній вигляд церкви...

Консультативна рада при Головному управлінні охорони культурної спадщини КМДА не погодила проект побудови храму на Троїцькій площі.

Члени ради не підтримали даний проект, оскільки ця територія не придатна для зведення такого великого церковно-просвітницького центру. 

Майбутня церква розташовуватиметься так, що навколо неї не можна буде зробити хресний хід; також на свята при великому скупченні вірян, людям просто не вистачатиме місця біля церкви, оскільки споруда повністю займає всю відведену територію і впритул до проїжджої частини.



Крім того, церква буде в безпосередній близькості до Природничо-наукового ліцею №145 ліцею на вул. Шота Руставелі, 46, що позбавить його класи природного освітлення. 

У експертів також викликав здивування зовнішній вигляд церкви: вона має не характерні для України форми. Крім того, автори проекту прибудували до неї впритул велику скляну споруду, що зовні нагадує оранжерею.

Історично на цьому місці існувала Троїцька церква, яку не можна поновити, оскільки вона не може розміститись на виділеній території. До того ж ця церква свого часу була побудована після конкурсу на найкращий проект забудови, але, на жаль, сталося так, як часто буває зараз: переміг один проект, а почали будувати і не добудували зовсім інший.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.