20 вересня Київрада планує «запустити» нове скандальне будівництво

15 вересня 2012, 15:50
Власник сторінки
журналіст
0
1003

В самому серці Києва - на Печерську

На прибудинковій території житлових будинків на вул. Старонаводницька, 4, 4 Б та 4 А заплановане будівництво хмарочоса за адресою: вул. Старонаводницька, 2 А, що порушує права мешканців прилеглих будинків та візуально знищує Башту № 4 «Київської фортеці» як об’єкт культурної спадщини.  Крім того ця споруда буде жахливою домінантою, як "башата" що побудована на Кловському узвозі і височіє поруч з дзвіницею Києво-печерської лаври.

До порядку денного найближчої сесії Київради повторно внесений проект рішення щодо передачі «Будівельно-інвестиційна компанія ТОВ «Київ житло-інвест» земельної ділянки для будівництва житлового будинку з підземним паркінгом, будівлями соціально-громадського призначення на вул. Старонаводницькій, 2-А.

Мало того, що запланована забудова розміщується в безпосередній близькості до пам’ятки архітектури національного значення – Башти № 4 Музею «Київська фортеця», так це ще й порушує права мешканців прилеглих будинків на прибудинкову територію.

На сьогоднішній день ТОВ «Київ житло-інвест» вже створило незручності для місцевих мешканців: перекрито проїзд на дорозі, закрито і розібрано комунальні пішохідні сходи та розібрано частину підпірних стінок. Нині щодо цього питання існує велика кількість справ за позовом мешканців навколишніх будинків, які продовжують розглядатися в судових інстанціях. Сподіваюсь, відстоюючи свої інтереси, вони врятують і історичне середовище - територію навколо однієї з башт Київської фортеці. Ця башта, до речі, згідно планам приватного орендаря має стати музеєм...

Комісія Київради з питань культури та туризму, яку я очолюю,  зазначений проект рішення не погодила. Рішенням комісії було ухвалено зняти його з розгляду на сесії Київради 12 липня 2012 року і направити на доопрацювання в Головне управління охорони культурної спадщини, оскільки зазначена земельна ділянка розташовується в зоні регулювання забудови І категорії, в безпосередній близькості до пам’ятки архітектури національного значення – Башти № 4 Музею «Київська фортеця». І ось тепер цей проект знов протискають... Певно, сподіваються, що депутати, що активно займаються передвиборчими справами, не помітять цей пункт Порядку денного.

Не вийде....

P.S. Є небезпека "запуску" ще одного-двох жахливоих будівництв на Печерську з подачи засідання Київради 20 вересня, але я поки вивчаю документи. Розкажу, певно, в понеділок.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.