Технологічна новація КМДА – «підземний паркінг з дитячим майданчиком»

18 вересня 2012, 13:35
Власник сторінки
журналіст
0
1211

У Музейному провулку хочуть побудувати підземний паркінг та дитячий майданчик.

До порядку денного найближчої сесії Київради внесений проект рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки КП підприємству КМДА «Київське інвестиційне агентство» у пров. Музейному, 8 для будівництва підземного паркінгу та дитячого майданчику з подальшим його благоустроєм.

Наша столиця досягла такого високого рівня, що для дитячих майданчиків вже почали будувати парковки, на яких, певно, паркуватимуть дитячі візочки, велосипеди та самокати. 

На зазначеній земельній ділянці існує дитячий майданчик. Тому для побудови підземного паркінгу необхідно його демонтувати. 

Цікавим в проекті рішення є формулювання «…та будівництво дитячого майданчика», адже на цій ділянці вже існує майданчик. Просто забудовникові потрібно прикрити свої справжні наміри, тому й додали формулювання будівництво майданчику. А те, що для будівництва підземного паркінгу його потрібно буде знести про це ніхто навіть не згадує.

Нагадаю, поруч із ділянкою, на якій заплановано будівництво знаходиться Національний художній музей України. Зараз будівля музею знаходиться в жахливому технічному стані і потребує термінової реставрації, тому будь-які масштабні будівельні роботи довкола музею, пов’язані з порушенням ґрунту або вібраціями важкої техніки, викличуть незворотні руйнівні процеси непередбачуваного масштабу.

Як відомо, загроза будівництва в цьому місці виникла не вперше – раніше повідомлялося, що заради будівництва 10-ти поверхового адміністративного будинку по пров. Музейному, 8-А поруч з Національним художнім музеєм України планують знести двоповерхову історичну будівлю, яку вже позбавили статусу пам’ятки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.