Поділ може перетворитися на Позняки чи Троєщину

19 вересня 2012, 07:52
Власник сторінки
журналіст
0
1036

Через будівництва Поділ втрачає історичне обличчя.

Київрада планує передати під забудову чергову земельну ділянку в межах історичного ареалу міста, на території державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ» по вул. Щекавицькій,46 у Подільському районі Києва.

Раніше гарячі точки виникали переважно на Печерську і навколо Золотих воріт. Тепер почали забудовувати Поділ: Гостинний двір, Поштова площа, де планують звести торгові центри, а тепер ще й вул. Щекавицька. Здається, в недалекому майбутньому Київ перетвориться в місто, де всі працюватимуть продавцями в одному магазині, щоб заробити гроші і купити щось в іншому. Вже зараз Київ вдвічі перевищує по торговим площам середньоєвропейські показники. Таким чином, можна говорити про те, що влада перетворила Київ в базар різних категорій від розкладок і МАФів до мега - і гіпермаркетів.

До порядку денного найближчої сесії Київради внесений проект рішення щодо передачі ТОВ «Астеріс» земельної ділянки для будівництва адміністративно-готельного-житлового комплексу будівель і споруд з апартаментами, вбудовано-прибудованого приміщеннями громадського призначення, підземними та наземними паркінгами зі знесеннями існуючих будівель і споруд на вул. Щекавицькій,46.

Через будівництва Поділ втрачає історичне обличчя. З такими темпами Поділ скоро перетвориться на Позняки чи Троєщину.

Варто зазначити, що відповідно до висновків правового забезпечення, зазначений проект рішення має пройти погодження комісії Київради з питань культури та туризму. Перед засіданням минулої сесії Київради (12 липня 2012 року) комісія з питань культури  не погодила згаданий проект рішення, про що я повідомив на пленарному засіданні. Тоді зазначений проект рішення не набув достатньої кількості голосів. Цього ж разу він повторно вноситься на розгляд депутатами, без погодження комісії та з зауваженнями юристів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.