Відходи на межі урочища «Теремки» таки ліквідують

28 вересня 2012, 11:29
Власник сторінки
журналіст
0
771

Державна екологічна інспекція у Київській області таки відреагувала на мої звернення...

Державна екологічна інспекція у Київській області таки відреагувала на  мої звернення та направила листи до Києво-Святошинської міліції для встановлення осіб, що здійснили вивіз будівельного сміття і пошкодження зелених насаджень на лісовій дорозі біля Інституту садівництва на межі урочища «Теремки».

Таку відповідь на запит щодо порушенння вимог природоохоронного законодавства та можливого незаконного будівництва в урочищі «Теремки» я отримав від Державної екологічної інспекції у Київській області.

На жаль, Інспекція не визнала, що викиди сміття та нищення зелених насаджень відбувається саме в урочищі «Теремки», а стверджує, що засмічення відбулося поблизу урочища. Але хіба для природного середовища є значення, в якому саме місця знаходиться сміття? Та все ж позитивним є те, що вони хоч вимагають від Святошинської міліції знайти винних і примусити ліквідувати відходи.

У відповіді зазначається, що з метою притягнення до адміністративної відповідальності та розрахунку збитків завданих навколишньому природному середовищу Інспекцією направлено листа до Святошинської міліції з вимогою встановити осіб, що здійснили вивіз будівельного сміття і пошкодження зелених насаджень на згаданій території. Крім того Києво-Святошинській районній адміністрації надано припис щодо ліквідації виявлених відходів.

Нагадаю, на межі урочища «Теремки», яке входить до складу Національного природного парку «Голосіївський», ймовірніше за все готується будівництво: вантажівки завезли купи битого асфальто-бетону, автомобільної гуми та пошкодили зелені насадження на ділянці дороги довжиною приблизно 60 м.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.