Посади керівників міста мають бути об’єднані

18 грудня 2012, 11:36
Власник сторінки
журналіст
0
467

Мною та моїми колегами зареєстрований відповідний законопроект у ВРУ

У ВРУ зареєстровано законопроект № 1032-1 про внесення змін до Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ» щодо призначення на посаду голови Київської міської державної адміністрації виключно особи, обраної Київським міським головою.

Може бути три варіанти організації управління Києвом. Перший – той, що був раніше, коли функції мера і голови КМДА були об’єднані і їх виконувала одна, обрана народом, людина. Другий – той, що існує зараз, коли посади мера і голови КМДА роз’єднані і конкурують між собою. Третій варіант був би найкращим. Він передбачає форму керування, коли Київрада призначає виконавчий комітет КМДА, яким керує голова Київради, обраний киянами. Голова КМДА при цьому виконує контрольні функції в рамках представника Президента.

Внесеним на розгляд ВРУ законопроектом №1032-1 передбачається повернення до «першого» варіанту управління, тобто до об’єднання посад Київського міського голови та голови КМДА. 

Якщо Парламент не проголосує за ініційований нашою опозиційною групою законопроект, то я вноситиму на розгляд ВРУ законопроект, відповідно до якого буде застосовано той варіант, який я назвав «третім». Він є найоптимальнішим, але потребує суттєвішої реорганізації, ніж ініційований сьогодні проект.

Як відомо, у вересні 2010 року Верховна Рада Україні внесла зміни до закону про столицю, розмежувавши посади Київського міського голови і голови КМДА.

Законопроект разом зі мною готували А.Павловський, Ю.Одарченко, В.Бондаренко, В.Ар'єв, Ю.Стець та Д. Андрієвський.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.