За справу щодо нічних подій у Гостинному дворі має взятися Генпрокуратура

19 грудня 2012, 11:32
Власник сторінки
журналіст
0
1495

Сьогодні, в ніч на Святого Миколая, власники Гостинного двору зробили очевидне зло, силою викинувши на вулицю захисників Двору.

Я звернувся до Генеральної прокуратури України щодо здійснення нападу на захисників Гостинного двору невідомою охоронною фірмою.

Сьогодні, в ніч на Святого Миколая, коли Святий руками хороших людей робить хороші справи, а власники Гостинного двору просто витерли ноги об цю традицію, зробивши очевидне зло, силою викинувши на вулицю захисників Гостинного двору. 

Невідомі у формі спецпідрозділів, назвавши себе міліцією, застосовували проти захисників Гостинного двору сльозогінний газ «Терен» та міліцейські гумові кийки, і вигнали їх на вулицю без верхнього одягу. По факту нападу захисниками була викликана міліція, яка лише спостерігала за силовими діями охоронної служби. 

На даний момент в середині Гостинного двору протиправно утримуються дві людини, яких захопив спецрозділ під прикриттям міліції. Серед них один священик. 

В даному випадку йдеться не про те чи хороший проект реконструкції чи ні, чи Гостинний двір є пам’яткою чи ні, чи законно було прийняте рішення про його передачу чи ні, а йдеться про конкретні хамські дії охоронників та злочинну бездіяльність міліції, яка повинна захищати людей.

Тому я вимагаю від Генпрокуратури розслідувати незаконні дії охоронної фірми і бездіяльність міліції. Та з’ясувати чи було судове рішення щодо виселення з Гостинного двору його захисників. Я наполягаю, щоб в ситуацію особисто втрутитися генеральний прокурор. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.