На Андріївському хочуть створити галерею у будівлі-міражі

25 грудня 2012, 07:41
Власник сторінки
журналіст
0
482

Тому потрібна додаткова експертиза щодо цієї будівлі

Я пропонує створити робочу групу з вивчення ситуації, яка склалася навколо будинку за адресою: вул. Андріївський узвіз, 30-б.

Нагадаю, що комісія Київради з питань культури та туризму при розгляді проекту рішення щодо надання земельної ділянки на Андріївському узвозі, 30-б для створення галереї мистецтва підтримала його за умови погодження цього питання з ГУ охорони культурної спадщини.

Проте, відповідно до висновків ГУ охорони культурної спадщини, будинку за адресою: вул. Андріївський узвіз, 30-б взагалі не існує, про що свідчить витяг з бази даних Державного земельного кадастру за 2012 рік. За даними управління ця будівля була самовільно споруджена під час ремонтно-реставраційних робіт на Андріївському узвозі влітку 2012 року на місці сараю-двірницької на території садибної ділянки № 30.

На сьогодні виникла дискусія між управлінням та власниками зазначеної будівлі, які мають всі відповідні документи на отримання земельної ділянки на Андріївському узвозі, 30-б для створення галереї мистецтва. У зв’язку з тим, що на сьогодні існують розбіжності між висновками ГУ охорони культурної спадщини та документами власників, я вважаю, що необхідно провести додаткову експертизу стосовно цього будинку, адже обидві сторони мають докази кожен на свою користь. 

За інформацією, яку надали власники будинку, раніше на цьому місці існувала будівля для збору сміття. Тому, звичайно, створення галереї замість смітника це благородна мета.

Будівля існує, як та картинка-міраж, коли дивишся на неї під одним кутом, вона є, а під іншим – немає. Тому я звертаюся до Г. Гереги з прохання створити відповідну робочу групу в Київраді з вивчення ситуації, яка склалася навколо цього будинку для проведення додаткової експертизи, оскільки згоди ГУ охорони пам’яток, яка потрібна була для підтримки цього рішення комісією, не існує.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.