Крамаренко пообіцяв взяти під контроль фінансування Стрітенської церкви

25 грудня 2012, 11:29
Власник сторінки
журналіст
0
546

...Відповідно до бюджету

Я вимагаю від КМДА відповідно до бюджету профінансувати виконані роботи з проектування відтворення Стрітенської церкви на Львівській площі у м. Києві.

На мою адресу надійшло звернення Парафії Серафима Саровського УПЦ КП з проханням посприяти у здійсненні фінансування робіт по проектуванню відтворення Стрітенської церкви на Львівській площі у м. Києві. Відповідні роботи виконані архітектурною майстернею на замовлення КП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт», відповідні документи підготовлені, проте кошти до цього часу не виплачені.

Тому я звернувся до заступника голови КМДА Р. Крамаренка з вимогою оплатити заборгованість архітекторам у сумі 1 млн. грн. за вже виконані ними роботи, тим паче, що ця сума значно менша за 4,56 млн. грн., які були передбачені на відбудову церкви Програмою соціально-економічного розвитку міста Києва на 2012 рік. Р. Крамаренко пообіцяв взяти під особистий контроль зазначене питання та зробити все, щоб кошти таки були виплачені в цьому році.

Відповідна заборгованість має бути погашена невідкладно, адже рік вже закінчується, а кошти передбачені ще минулого року для здійснення оплати у 2012 році, по факту не виплачені.

Як відомо, церква Стрітення Господнього була побудована Ярославом Мудрим, кілька разів перебудовувалася, поки не була знищена більшовиками в 1934 р. Офіційною причиною знесення церкви називають плани тодішньої влади реконструювати площу. 

Вона є особливою ще й тим, що на відміну від деяких інших церков, які будувалися і з часом зникали, завжди була на Львівській площі, про що свідчать київські мапи майже усіх історичних періодів України.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.