Національний книжковий фонд на межі знищення

27 грудня 2012, 07:22
Власник сторінки
журналіст
0
659

Nемпература у книгосховищі опустилася до недопустимої для збереження книжок позначки: - 2º С

Національний книжковий фонд Книжкової палати України ім. Івана Федорова знаходиться на межі знищення. Через те, що влада не виділила гроші на закінчення робіт із заміни системи кондиціонування температура у книгосховищі опустилася до недопустимої для збереження книжок позначки: - 2º С.

У Держбюджеті на 2012 рік на проведення робіт із зміни кондиційного устаткування були виділені кошти у сумі близько 7 млн. грн. Роботи проводились поетапно: виконавець робіт демонтував стару кондиційну систему та почав установку нової. Проте фінансування припинилося і роботи теж. Тому книжкові фонди національного надбання знаходяться в приміщеннях при температурі -2 º С, що нищить книжки.

Я обурений тим, як бездумно влада нищить надбання  культурної спадщини. Адже якщо книги зберігають при такій температурі, зрозуміло, що вони зіпсуються і відновити їх буде не можливо.

Книжковій палаті виплатили кошти в сумі 4 млн. грн., інші гроші - майже 3 млн. – досі не перераховані на рахунок установи.

З яких причин припинилося фінансування робіт не зрозуміло. Якщо кошти бюджетом передбачені, то роботи мають бути профінансовані, особливо враховуючи небезпеку для книжкового фонду.

Я звернувся до Прем’єр-міністра М. Азарова з вимогою терміново виділити кошти передбачені на фінансування робіт по заміні кондиційного устаткування у Книжковій палаті України імені Івана Федорова поки книжки ще можна врятувати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.