Необхідно посилити дію Кримінального кодексу проти руйнівників пам’яток + Фото

28 грудня 2012, 11:52
Власник сторінки
журналіст
0
1015

На це мене наштовхнуло чергове звернення киян з проханням зберегти від руйнування пам’ятку у стилі модерн поч. ХХ ст. на вул. Федорова,16/64.

Я ініціюю створення депутатської групи в Парламенті з представників Комітету з питань культури і духовності з метою зробити все можливе, що стаття 298 Кримінального кодексу про умисне нищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури запрацювала і руйнівники історичної спадщини каралися не залежно від причин і партійної належності.

На це мене наштовхнуло чергове звернення киян з проханням зберегти від руйнування пам’ятку у стилі модерн поч. ХХ ст. на вул. Федорова,16/64.

Коли я бачу в центрі міста історичну споруду в занедбаному стані, перше що приходить в голову – її руйнують, щоб побудувати замість неї хмарочос. В умовах, коли Кримінальний кодекс у статті щодо навмисного доведення пам’яток до руйнації не працює, у цих історичних споруд шанси на порятунок мінімальні. 

За інформацією Головного управління охорони культурної спадщини, згадана будівля внесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятка архітектури та містобудування наказом Міністерства культури і туризму України від 15.04.2008 №424/1/16-08, охор. № 444-Кв. Інформації щодо форми власності об’єкту Головне управління немає. 

Тому я звернувся до ГУ комунальної власності м. Києва з проханням надати інформацію щодо власників згаданої будівлі та до Прокуратури м. Києва з проханням відкрити кримінальну справу проти її власників за навмисне доведення пам’ятки до руйнації.

За словами жителів навколишніх будинків, які й б’ють на сполох, будівлю протягом багатьох років зумисне доводять до руйнації: з покрівлі знято металеві листи, парадні сходи зруйновано, час від часу у порожніх кімнатах відбуваються пожежі. 

В багатьох кімнатах пам’ятки збереглася оригінальна ліпнина на стелі та автентичні печі. На даний момент фасад будинку завішений рекламою, за якою не видно в якому стані перебуває будівля.








Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.