У фракції “Батьківщина» у ВР виявлено джерело «дези». Його знає Соня Кошкіна)

28 грудня 2012, 16:51
Власник сторінки
журналіст
0
9115

Тричі я просив поставити питання на голосування. Зрештою, питання А.Яценюк поставив, але в іншому формулюванні: хто за те, щоб голосувати за усіх голів комітетів пакетом.

Ось як «ЛБ» описав фрагмент засідання фракції «Батьківщина», в якому йшлося про обговорення кандидатур на голови комітетів Верховної Ради:

Число недовольных множилось. «Господин Яценюк, я не знаю, читаете ли Фэйсбук, но вся интеллигенция Киева высказывается за то, чтоб комитет по культуре возглавил я. Что я скажу этим людям?» – гневно вопрошал Александр Бригинец. Резонное: «скажете, что фракция так решила. Напишите, точнее», его не удовлетворило.

Дослівно розмова виглядала так:

«Прошу письмово відповісти на листи тих близько 70 митіців – від Ади Роговцевої до Фагота, які звернулися до  до вас (Яценюка і Турчинова) з пропозицією призначити мене головою комітету з питань культури і духовності» - сказав я.

«Відповімо» - сказав Турчинов

«Оскільки є три кандидатури на голову – Кириленко,  Яворівський і Бригинець – прошу поставити це питання на голосування. У передвиборчій боротьбі мене підтримало чимало митців і активістів-захісників культурної спадщини, яким я обіцяв боротися за цей комітет.  Не має значення скільки людей за кого проголосує – головне, щоб була демократична процедура. Тоді я зможу сказати громаді – питання було проголосоване і фрацкія мене не підтримала.» - сказав я….

Цю пропозицію, до речі, підтримав і Кириленко.

Тричі я просив поставити питання на голосування. Зрештою, питання А.Яценюк поставив, але в іншому формулюванні: хто за те, щоб голосувати за усіх голів комітетів пакетом.

 

З 75 присутніх  лише близько 20 депутатів не підтримали цю пропозицію….

 

Хто і навіщо підкинув «дезу» Соні Кошкіній з ЛБ?  Не маю жодного уявлення…

p.s. є й інші неточності, але вони не стосуються мене особисто, тому я на них не акцентую увагу)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.