У 2013 році Україна відзначить 200-річчя з дня народження Гулака-Артемовського

02 січня 2013, 07:24
Власник сторінки
журналіст
0
1183

У Парламенті зареєстрований проект Постави № 1067 про відзначення 200-річчя з дня народження Семена Гулака-Артемовського, ініціаторами якого є я та М. Томенко

У 2013 році виповнюється 200 років з дня народження Семена Степановича Гулака-Артемовського – українського драматурга, композитора, співака автора опери «Запорожець за Дунаєм», яка стала першим твором цього жанру на лібрето українською мовою, та пісень «Спать мені не хочеться» та «Ой, на горі та й женці жнуть». Пісню «Стоїть явір над водою» Гулак-Артемовський присвятив своєму другу Тарасу Шевченку, з яким автор дружив з 1838 р.

В Україні багато митців, але не багато новаторів. Семен Гулак-Артемовський став фундатором української опери, яка є однією з найкращих у світі. Тому, безумовно, святкування його ювілею має велике значення. 

Відповідно до Постанови, Кабінетом Міністрів України у двотижневий термін з дня її прийняття має бути утворений організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення ювілею Семена Гулака-Артемовського. 

Серед святкових заходів, відбудуться трансляції тематичних теле- і радіопередач, присвячених життю і діяльності Семена Гулака-Артемовського. Також ми пропонуємо Українському державному підприємству поштового зв'язку «Укрпошта» видати поштову марку, присвячену 200-річчю з дня народження композитора.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.