Нова Велика українська енциклопедія буде написана під тиском «табачників»

04 січня 2013, 08:39
Власник сторінки
журналіст
0
885

Створення нинішньою владою Великої української енциклопедії є небезпечним, тому що вона може бути побудована на антиукраїнських підмурках.

Як відомо, Янукович підписав указ щодо підготовки та видання упродовж 2013-2020 років Великої української енциклопедії.

Мені страшно уявити, якою може бути новостворена українська енциклопедія за нинішньої влади, яка паталогічно ненавидить все українське. Більше того, саме ця влада вирішила позбавити приміщення «Українську енциклопедію» ім. М.П.Бажана. Така війна не могла позитивно позначитися на стосунках між енциклопедистами та владою. Тому я побоююсь, що колектив енциклопедії навряд чи зможе уникнути тиску «табачників». 

Нагадаю, 2012 року до Київради звернулося Міністерство внутрішніх справ України з проханням дати згоду на передачу їм приміщень площею 1214,1 кв. м, розташованих у будівлі за адресою: вул. Б. Хмельницького, 51-А.

Ту саму будівлю, в якій з 1958 року розташована «Українська енциклопедія», заснована 1927 року. Саме в ній свого часу працював легендарний енциклопедист М.Бажан, іменем якого згодом була названа «Українська енциклопедія».

Безумовно, така енциклопедія вкрай необхідна Україні, і її вихід давно на часі, але я впевнений, що видані за Януковича томи енциклопедії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.