"Компроміс" щодо Гостинного двору

09 січня 2013, 09:34
Власник сторінки
журналіст
0
907

Влада і забудовники думають, що вони запропонували компроміс щодо Гостинного двору...

Київська влада наполягає на тому, що замовник реконструкції Гостинного двору має продовжувати виконувати проект.

Така відповідь надійшла від КМДА на моє звернення щодо вжиття заходів з припинення протистояння між громадськістю та забудовниками, що викликане проведенням будівельних робіт з реконструкції будівлі Гостинного двору на Контрактовій площі, 4.

Як повідомляє КМДА, за підсумками спільної зустрічі, на якій були присутні представники виконавчого органу Київради, представники замовника, депутати та активісти, було досягнуто домовленостей в тому, що замовник реконструкції Гостинного двору має продовжувати виконувати проект, але з урахуванням пропозицій громадськості щодо розміщення у будівлі виставкових приміщень.

Це формулювання може означати що завгодно: як те, що забудовник погодився віддати під виставкові зали всі приміщення Гостинного двору, так і те, що замість одного з передбачених бутіків створять дорогий антикварний магазин з божевільними цінами, на товар якого можна буде тільки дивитися. 

Впевнений, що громадськість не припинить протестів, поки не стане зрозуміло, яким буде вигляд споруди, чим він буде заповнений та чи буде збережена його культурна складова.

Компроміс, що задовольняє лише одну сторону - це не компроміс. Наведена позиція влади, можливо, і є компромісом з боку забудовника, який категорично відмовлявся віддати під культурний простір бодай один квадратний метр, але не достатнім аргументом для громади. Захисникам Гостинного двору, як і для мене особисто, перш за все важливо зберегти споруду у тому вигляді, в якому вона є зараз.

Рано чи пізно, Гостинний двір як торговий центр збанкрутує і будівля все одно перетвориться в мистецький центр. Головне, щоб до цього моменту його нові власники не зруйнували потенційний осередок культури остаточно.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.