70-річні будівлі, повинні автоматично ставати історико-архітектурними пам'ятками

14 січня 2013, 07:44
Власник сторінки
журналіст
0
523

Подібна норма діє в багатьох країнах світу...

Будівлі, побудовані до Другої світової війни, тобто вік яких перевищує 70-75 років, повинні автоматично отримувати статус пам'яток історії і захист держави.

Подібна норма діє в багатьох країнах світу і вона реально захищає пам'ятки від свавілля чиновників і незаконних бажань забудовників. І я переконаний, що в Україні необхідно ввести аналогічну норму, адже сьогодні в нашій країні за бажанням забудовника та влади історичну будівлю можна позбавити статусу пам’ятки та знести. Тому об'єкт, який пережив 70 або 100 років, повинен залишатися символом певного часу та епохи і знаходитися під охороною держави, навіть якщо до нього є претензії стосовно бездоганності архітектурного стилю будівлі.

Важливо кроком у цьому контексті повинна стати реальна робота владних структур та органів місцевого самоврядування щодо захисту культурної та історичної спадщини і контроль за тим, як власники будівлі його бережуть. Тому дуже важливо змусити запрацювати статтю 298 Кримінального кодексу про умисне нищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури, яка має захищати пам'ятки від знищення , і яка на сьогодні не застосовується.

Одне з пріоритетних завдань моєї діяльності - змусити дотримуватися Кримінального кодексу. В 2013 році я планую зробити по всій Україні те, що я і мої побратими вже втілили в Києві, а саме - зробили процес незаконної забудови міста набагато складнішим для забудовників, а ще краще неможливим.

У Києві головним на початку 2013 року стане захист цілого комплексу Старокиївської гори, разом з Десятинною церквою та Десятинного провулку, а також захист Пейзажної алеї. Крім того, гострим питанням залишається захист Гостинного двору.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.