ПР виступила проти предстоятеля УПЦ МП

18 січня 2013, 07:31
Власник сторінки
журналіст
0
895

Здається, в даному випадку абсолютно доречне порівняння «захотів бути більшим католиком, ніж сам Папа Римский».

Комітет ВРУ з питань культури і духовності не погодив законопроект про відродження унікального символу православ’я – церкви Богородиці (Десятинної) в м. Києві. Ініціатором законопроекту є депутат від Партії регіонів, представник президента у парламенті Ю. Мірошниченко.

Здається, в даному випадку абсолютно доречне порівняння «захотів бути більшим католиком, ніж сам Папа Римский». Так і тут, представник президента в парламенті Ю. Мірошніченко спробував бути більшим вірянином УПЦ МП, ніж сам предстоятель цієї церкви - Володимир, який як відомо, благословив не зводити новобуд на історичних підмурках Десятинної церкви.

В проект регіонала входило будівництво на території пам'ятки археології національного значення «Місто Володимира – дитинець стародавнього Києва з фундаментами Десятинної церкви» Національного православного комплексу.

Будівництво, яке провладні депутати називають відновленням Десятинної церкви насправді є фікцією і не можливе з точки зору пам’ятко-охоронного законодавства. Адже, як відомо, експерти та Міністерство культури України запевняють, що відновленням об’єкту можуть вважатися лише ті дії, які відтворюють його перешопочатковий вигляд. Тому висновок очевидний: оскільки зображення зовнішнього вигляду колись зруйнованого храму не залишилося, то відтворення Десятинної церкви не можливе.

А будь-які дії стосовно підмурків Десятинної церкви, суворо заборонені законом, адже відповідно до міжнародних конвенцій унікальною пам’яткою є саме підмурки Десятинної церкви.

«Приємно, що юридична служба УПЦ МП і юридична служба нашого Комітету, на відміну від ініціатора подання, дійшли схожих висновків. Таким чином, є підстави говорити, що на руйнівному проекті сучасного новобуду на Старокиївській горі можна ставити крапку»,- заявив О. Бригинець.

«Хоча, немає жодних гарантій, що пропрезидентська більшість, яку представляє Ю. Мірошнічненко, почує думку нашої Комітету та його Святійшества Володимира», - зауважив О. Бригинець.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.