Київським чиновникам необхідно взяти приклад з львів’ян

18 січня 2013, 14:37
Власник сторінки
журналіст
0
928

ГУ держтехногенбезпеки у м. Києві теж не може виявити джерело смороду на Оболоні.

ГУ держтехногенбезпеки у м. Києві теж не може виявити джерело смороду на Оболоні.

Така відповідь надійшла на мій запит щодо виявлення та усунення осередку невідомих їдких запахів у п’ятому мікрорайоні Оболонського району м. Києва.

Як зазначається у відповіді ГУ держтехногенбезпеки, представниками здійснено перевірку з виїздом на вказане місце, проте невідомих їдких запахів не виявлено.

Вкотре я як депутат звертаюся за проханням громади до всіх профільних інстанцій, які в черговий раз як під копірку відповідають: «джерело смороду не виявлено». Жодних додаткових експертиз, щоб знайти причину їдкого запаху, окрім вказаного жителями Оболоні місця, як ймовірного осередку смороду, жодна зі служб не провела. Напевне, чиновники думають, що люди облишать цю тему і змиряться. Але ми – громада – й надалі звертатимемося до профільних служб з вимогою виконати свою роботу до кінця, адже йдеться про здоров’я жителів Оболоні.

На мою думку, причиною смороду є якесь системне порушення, яке дає про себе знати то в одному, то в іншому місці.

Натомість, чиновники-природоохоронці, намагаються знайти якусь очевидну проблему, на кшталт вогнища чи розлитого мазуту. Тому, як не шкода, але львівські служби впоралися з аналогічною проблемою краще, ніж київські та показали вміння підійти до проблеми глибше.

Як повідомлялось раніше, проблема смороду у Львові, який посилювався ближче до літа, неодноразово порушувалася на всіх рівнях. Нею займалися і комунальники, і екологи, і чиновники, і прокуратура, навіть була створена спеціальна робоча група. В процесі пошуку відповіді на проблему у лабораторії Львівводоканалу, що працює на очисних спорудах Львова, провели хімічний аналіз стоків на предмет виявлення невластивих хімічних сполук із специфічним запахом. Як виявилося за результатами хімічних аналізів, причиною неприємного запаху були відходи виробництва ЗАТ «Ензим», виробника дріжджів.

Київським профільним службам також треба шукати не наслідки, а причини смороду. Я сподіваюся рано чи пізно вони це зрозуміють, хотілося б, звичайно, щоб швидше. Адже не хочеться чекати поки сморід з’явиться знову.

Нагадаю, восени протягом тривалого часу ночами житловий масив Оболонь, а особливо 5-й мікрорайон, був «накритий» їдким димом. Активісти спробували визначити його джерело. Як виявилося, найбільша концентрація смороду відчувається біля внутрішнього подвір’я пожежної частини на вул. Малиновського, 6 (поворот трамвайної колії на Куренівку) біля озера. Внаслідок чого О. Бригинець звернувся до відповідних служб КМДА та Санепідемстнації, проте джерело їдкого запаху досі не виявлено.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.