Генпрокурор і його заступник можуть бовкнути все, що їм заманеться

21 лютого 2013, 07:33
Власник сторінки
журналіст
0
905

Про це заявили у прокуратурі...

Заступник генерального прокурора України Р.Кузьмін заявив, що він може розголошувати таємниці досудового слідства скільки йому заманеться.

Так заступник генерального прокурора України відповів на моє звернення щодо розголошення посадовими особами (генпрокурором В.Пшонкою та його першим заступником Р.Кузьміним) даних досудового слідства у справі вбивства Є. Щербаня, що, на мою думку, є кримінальним злочином.

Як бачимо, генпрокурор та його заступник самі собі і прокурор, і адвокат, і суддя. Вони оприлюднюють інформацію, яку хочуть, а у нас навіть немає можливості перевірити те, наскільки вона достовірна.

Як пояснюється в листі, генеральний прокурор України, як і його перший заступник уповноважені оприлюднювати ту чи іншу інформацію у справі, у тому обсязі, в якому вони визнають можливим, без будь-яких звернень з цього приводу.

Тобто, генпрокурор і його заступник можуть бовкнути все, що їм заманеться, на відміну від інших співробітників прокуратури, які повинні відповідати за свої слова, і це вважається як за «так і треба» навіть, якщо буде сказано щось зайве.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.