Декілька запитань до Наталі Королевської

21 серпня 2013, 12:01
Власник сторінки
соціальний експерт
0
2225

Щодо скороченя безробіття

Аналізуючи окремі заяви міністра соціальної політики, розумію наскільки проФФесіональною є робота окупаційного уряду Януковича-Азарова, та які величезні "покращення" ще попереду...
Окремої уваги заслуговує нещодавня заява пані Королевської: “зміна ідеології роботи Державної служби зайнятості сприяла скороченню безробіття в Україні”.

Шановна Наталя Юр'ївна! 
Повідомляю Вас про те, що скорочення безробіття досягається в першу чергу створенням нових робочих місць! Тому дозвольте задати Вам декілька прямих запитань щодо означеної теми:
1) скільки підприємств було закрито через економічну політику “покращення” Вашого уряду за останні півроку?
2) скільки людей (фахівців!) було звільнено внаслідок антисоціальної політики “оптимізації”?
3) скільки талановитої молоді виїхало з України через неможливість знайти достойну роботу?
4) скільки наразі заробітчан з України працює за кордоном, а не в Україні?
5) який рівень “тіньового” працевлаштування без дотримання вимог діючого трудового законодавства?

Всі ці питання риторичні – адже Ваша правдива відповідь на них може викликати стурбованість серед населення! Тому Ви вирішили прикритись хибними та оманливими показниками, які Вам підготували радники-помічники.
Сьогодні Ви хвалитесь зниженням безробіття за рік аж на 0,4%. Але це ж навіть менше похибки вимірювання! І в даному випадку мова йде про офіційну статистику – тут не говориться про людей, які не стали на облік, про неповну зайнятість, про звичайну трудову міграцію за кордон, інші фактори, які доречні для аналізу безробіття у країні. Одним словом, ці числа пусті!, вони абсолютно не відображают реальний стан справ. Так за оцінками МОП справжній рівень безробіття в Україні сягає 9%.

Але означена проблема значно глибша. Вона потребує серйозного аналізу та зусиль для її вирішення, а не лише статистики на папері та пафосні “мрійливі” промови перед журналістами. Соціальні наслідки безробіття всім відомі: зростання злочинності, зниження рівня життя населення, збільшення соціальної напруги! Ігнорування такої проблеми може призвести до соціальної катастрофи: коли соціальне напруження призведе до масових заворушень, а нездатність населення забезпечити себе першенеобхідними товарами породить голод, хвороби та епідемії, сплеск насилля та злочинності! Ні про яку Європейську інтеграцію мови не буде – ми станемо передовим відстійником-фільтром ЄС.

Спробуйте використати ефективний досвід інших країн у боротьби з безробіттям, залучити наукову базу при проведенні реформ! Вихід з соціальної кризи безробіття слід шукати не в “ідеології роботи Державної служби зайнятості”, а в інвестиціях в людину, реалізації її потенціалу:
1. Надання їй необхідного рівня кваліфікації та системне проведення перекваліфікації.
2. Створення робочих місць(бажано у регіонах, а не лише у мегаполісах).
3. Створення умов прозорої підприємницької діяльності.
Забудьте про “особисті покращення”, амбіції, мрії – згадайте про людей.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Янукович,безробіття,Королевская - новый Тигипко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.