Пільговиків Житомирської області хочуть позбавити безкоштовного проїзду

04 вересня 2013, 13:43
Власник сторінки
Народний депутат України
0
973

Згідно з розпорядженням губернатора області залишки субвенції з державного бюджету підуть на користь Житомирського ТТУ, через що перевізники області недоотримають кошти на перевезення пільговиків

21 серпня 2013 р. губернатор Житомирської області підписав розпорядження №258 про перерозподіл 9.4 млн. грн. залишків субвенції з державного бюджету на користь виключно Житомирського ТТУ. Внаслідок цього перевізники всіх інших районів Житомирської області не доотримують компенсації з боку держави за користування громадським транспортом пільгових категорій громадян які мають право на безкоштовний проїзд. Внаслідок цього найменш захищені категорії громадян матимуть самостійно сплачувати за проїзд. Для більшості з цих сімей це - значні фінансові витрати. Я розумію, що перерозподілені кошти будуть спрямовані на подолання значної заборгованості по заробітнім платам працівникам Житомирського ТТУ. Проте, чому досі не зроблений детальний аналіз причин виникнення подібної заборгованості? Чому досі не порушена кримінальна справа щодо тих, хто відповідальний за невиплатиу зарплат? Що зробив мер міста для вирішення ситуації? Які були дії адміністрації Житомирської області? Адже не можна одночасно вирішувати одну проблему заборгованості працівникам Житомирського ТТУ за рахунок створення іншої - позбавлення пільговиків всієї області можливості безкоштовного проїзду.  

Розпорядження губернатора буде розглядатися 19 вересня на сесії депутатів Житомирської обласної ради. Попри засідання Верховної Ради я планую відвідати облраду й переконати депутатів не допустити порушення прав громадян. Адже перерозподіл бюджетних мільйонів лише на користь Житомирського ТТУ боляче вдарить по гаманцю незахищених верств населення. Голосуючи за подібні розпорядження кожен депутат обласної ради має пам’ятати, що він працює на користь мешканців всієї Житомирської області, а не лише її центрального міста. Й кожен мажоритарник муситиме повертатися до себе на округ, дивитися в очі своїм виборцям і пояснювати мотиви своїх дій. Я не хочу допустити порушення прав незахищених верств населення тому під час сесії обласної ради, а також і надалі зроблю все можливе, щоб цього не сталося. 

Ситуація, коли перевізники відмовляються перевозити незахищені категорії громадян, які мають право на пільговий проїзд, вже існує на моєму окрузі в Андрушівському районі Житомирської області. Ветерани Великої Вітчизняної Війни, інваліди та інші категорії населення, які, відповідно до чинного законодавства мають право на безкоштовний проїзд, фактично не можуть скористатись наданим їм законом правом та змушені оплачувати проїзд самостійно з наявних мізерних пенсій, більша частина яких спрямовується на ліки і харчування. 

Громада населених пунктів неодноразово зверталась до посадових осіб Андрушівської районної ради Житомирської області стосовно вжиття спрямованих на відновлення пільгових перевезень деяких категорій громадян. В свою чергу, Андрушівська районна рада Житомирської області звернулась до Житомирської обласної державної адміністрації на предмет збільшення субвенції бюджету Андрушівського району на надання пільг з послуг зв'язку, інших передбачених законодавством пільг, компенсацію витрат підприємствам-перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Проте, у відповідь на вказане вище звернення Житомирська обласна державна адміністрація повідомила, що у зв'язку зі зменшенням в поточному році в порівнянні з 2012 роком суми субвенції на відшкодування за перевезення пільгової категорії громадян, остання не має можливості збільшити обсяг субвенції бюджету Андрушівського району Житомирської області.

Наразі я намагаюся розібратися з ситуацією, що склалася в Андрушівському районі. Проте хочу підкреслити, що внаслідок голосування 19 вересня за розпорядження губернатора області й інші бюджети не доотримають ті кошти, що вкрай необхідні для перевезення незахищених верств населення. Тому закликаю депутатів всіх рад не допустити порушення прав тих верств населення, які особливо потребують державної підтримки й не голосувати за прийняття цього розпорядження.     
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Житомирська область,Лабунська,пільгові категорії населення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.