У Святошинському районі таки знайшли небезпечні дитмайданчики

13 вересня 2013, 10:04
Власник сторінки
журналіст
0
675

Після нещасного випадку, що стався з дитиною на дитмайданчику, у Святошинському районі демонтували 5 дитячих майданчиків...

Після нещасного випадку, що стався з дитиною на дитмайданчику, у Святошинському районі демонтували 5 дитячих майданчиків, побудованих у передвиборчий період кандидатами в народні депутати, як такі, що не відповідали правилам безпечної експлуатації.

Про це мене повідомила Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація на його звернення.

На початку липня я отримав листи від дев’яти з 10 районів Києва, які на моє звернення щодо необхідності провести обстеження дитячих та спортивних майданчиків, прозвітували, що вони в основному задоволені їх станом, в тому числі тими, які були встановлені на території їхніх районів кандидатами в народні депутати під час передвиборчої кампанії. У липні на одному з дитмайданчиків Святошинського району стався нещасний випадок через несправність гойдалок. А у вересні мені повідомили, що у районі таки були небезпечні дитячі майданчики, які демонтували. Тому у мене виникає цілком природне запитання: кому вірити.

Я обурений тим, що чиновники підійшли формально до перевірки дитячих та спортивних майданчиків, якої він вимагав. Адже випадок з травмуванням дитини говорить про протилежне, ніж відповідь району.  

Саме тому я звернувся до прокуратури м. Києва з проханням  з’ясувати ким була проведена формальна перевірка дитячих майданчиків у Святошинському районі і надана неправдива інформація.

 А також до голови Святошинського району з вимогою надати інформацію щодо того, хто проводив перевірку дитмайданчиків у районі, надавши інформацію про те, що всі вони знаходять у належному стані, в той час, як після надзвичайного випадку 5 з них довелося демонтувати. Які організаційні висновки і стосовно кого були вжиті керівництвом району, і які заходи вжиті щодо того, щоб відповіді нардепам надавалися по суті, а не формально.

Сподіваюся, що тепер керівництво району зрозуміло, що коли нардепи хвилюються про стан справ, то це не тому, що їм немає чим зайнятися, а тому що у них є підстави підозрювати, що існує небезпека для громадян і вони намагаються зробити все можливе, щоб уникнути проблем. Але уникнути проблем не для чиновників. А саме для громадян.

У Святошинському районі були демонтовані гойдалки на дитмайданчиках за адресами: вул. Зодчих, 70, бульв. Р.Ролана, 9, 13-г, вул. Булаховського, 24, 36, вул. Академіка Туполєва, 9-а та карусель на вул. Кільцева дорога, 6-8.

Як відомо, 31 липня стався нещасний випадок по вул. Чистяківський, 15 у Святошинському районі м. Києва. Під час гойдання на гойдалці на дитячому майданчику була серйозно травмована 11-річна дівчинка.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.