Одіозному прокурору Кузьміну треба писати не книги, а явку з повинною

19 вересня 2013, 10:59
Власник сторінки
соціальний експерт
0
1304

Літературні гастролі одіозного прокурора у Берліні

17 вересня державне інформаційне агентство «Укрінформ» поширило інформацію про те, що заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін зустрічався із журналістами у Берліні і переказував зміст своєї свіжоспеченої «монографії». Мовляв, «ані Тимошенко, ані Луценко не були політично репресовані, адже вони притягувалися не за їх політичну діяльність, не за ухвалення ними політичних рішень, а за звичайні кримінальні злочині, які абсолютно не пов'язані з політикою».

Показово, що на захід не запросили жодного українського журналіста, окрім співробітника контрольованої владою агенції «Укрінформ». Коли з’явилося повідомлення про «брифінг» Кузьміна, журналісти звернулися до прес-служби Генпрокуратури за коментарями і отримали відповідь, що Кузьмін перебуває у відпустці, тому вояж до Берліну є його приватною справою.

Ми вже бачили, як «відтягується» Кузьмін на відпочинку. Кримінальний гімн «Мурка» у його виконанні став хітом Інтернету. Важко повірити, що навіть у своєму приватному житті він не може знайти собі більш пристойного заняття, аніж зводити наклеп на лідерів української опозиції. Тим більше, що організувати брифінг в престижному берлінському готелі «Maritim Hotel Kaiserhof» - досить дороге задоволення.

Як стало відомо, про «брифінг» Кузьміна в Берліні не знали більшість німецьких ЗМІ. Туди були запрошені лише визначені ним особисто, лояльні журналісти, які не задають незручних питань. Цей захід організувалалобістська піар-копанія S.I.L.L.AGmbH, що позиціонується як «команда російськомовних спеціалістів із Західної Європи». Невідомо, скільки конкретнокоштували їх послуги, але думати, що це символічні суми, не варто.

Коли російськомовні берлінські піарники збирали для Кузьміна лояльну аудиторію, вони розсилали анонс, зміст якого (у перекладі з німецької) був наступним:

 

Дуже хотіли б запросити Вас взяти участь у відкритій дискусії на тему «Справа Тимошенко: ведення політичного процесу на її користь або проти неї?».

Загалом, йдеться про справу Юлії Тимошенко, про яку вже так часто повідомлялося в ЗМІ. Німецькі ЗМІ і політики дотримуються єдиної думки щодо цього: Тимошенко - політична ув'язнена. Сьогодні у нас є можливість надати альтернативну думку і почати відкриту дискусію із заступником прокурора, у компетенції якого знаходиться ведення процесу над Тимошенко, паном Ренатом Кузьміним .

Журналістам, які хочуть посперечатися з аргументами української прокуратури з метою всеосяжної оцінки судового процесу , а також окремих пунктів обвинувачення, ми пропонуємо можливість проведення особистої розмови з Ренатом Кузьміним у рамках сніданку з пресою.

Сніданок з пресою відбудеться 17 вересня о 10:00 в кафе в Будинку літератури за адресою вул. Фазаненштрассе , 23 , Берлін.

У додатку до цього електронного листа Ви знайдете наступні документи:

- Запрошення на дискусію , або сніданок з пресою

- Справа Юлії Тимошенко - хронологія подій

- Біографія заступника прокурора, що відповідає за цю справу - Рената Кузьміна.

Ми будемо дуже раді особисто з вами познайомитися і вітати Вас на заході, який відбудеться 17 вересня.

З повагою

Олександра Галахова

Зв'язки з громадськістю

S.I.L.L.A. GmbH

Вул. Ранкештрассе , 8

10789 Берлін

Якщо б Ренат Кузьмін просто займався саморекламою за кордоном у якості популярного виконавця блатного шансону та не виходив за межі презентації власної одіозної біографії, це ще можна було б вважати його приватним життям. Однак він звертається до німецьких журналістів як заступник Генерального прокурора України і переконує їх, що лідери української опозиції, репресовані владою – це, нібито, звичайні злочинці. Між тим саме Кузьмін організував арешт Юлії Тимошенко, протиправність якого встановлено рішенням Європейського Суду з прав людини. Хотілося б нагадати панові Кузьміну, що завідомо незаконний арешт – це злочин, передбачений статтею 371 Кримінального кодексу України. Одіозному прокурору Кузьміну треба писати не книги, а явку з повинною! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: беспредел,Кузьмин,вибіркове правосуддя,Європейський Суд з прав людини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.