Європейський курс

24 вересня 2013, 13:03
Власник сторінки
0
1440

Остання крапля, яка повинна позбавити Януковича останніх ілюзій на можливість проповзти до Європи без будь-яких змін в країні - це блискуча перемога блоку Ангели Меркель ХДС/ХСС в Німеччині

 Ялтинський саміт YES показав, з одного боку, чітку і послідовну позицію європейських лідерів щодо підтримки підписання  з нами  Угоди про Асоціацію за умови, що Україна відмовиться від пострадянської форми управління державою, припинить політичні репресії та випустить лідера української опозиції Юлію Тимошенко.

З іншого боку, президент Віктор Янукович продемонстрував, що все буде робити для того, щоб цього не відбулось. Він сподівається, що геополітичне положення України примусить Європу закрити очі на неєвропейський формат існування його режиму.

Мабуть, остання крапля, яка повинна позбавити Януковича та його оточення останніх ілюзій на можливість проповзти до Європи без будь-яких змін в країні  - це блискуча перемога блоку Ангели Меркель ХДС/ХСС в Німеччині.

Досі Януковича та його команду «професійні» радники переконували в перемозі нібито лояльних до них соціал-демократів. Звичайно, сподіватись на те, що після перемоги соціалістів, режим Януковича  отримав би якісь додаткові привілеї, що вплинуло б на поступливість Європейського союзу, на мою думку, марно. Свідченням цього є незмінна позиція Франції після перемоги там соціалістів.

Але, в будь-якому випадку, Європа залишається незмінною, як у прагненні допомогти Україні повернутись до європейської родини, так і в несприйнятті диктатури та режиму в будь-якій формі навіть припудрених та набріолінених.

А християнські демократи Німеччини довели, що саме виважена, але рішуча позиція, що базується на християнських та загальноєвропейських демократичних цінностях – це той фундамент, який витримає хвилі кризи,  байдужості  і розчарування. І тому  Німеччина впевнено дивиться в майбутнє. Наша партії «Батьківщина», як і християнські демократи,  входить до родини Європейської народної партії, тому щиро вітаємо наших колег з цією перемогою!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.