Підписання на межі зриву

05 листопада 2013, 13:47
Власник сторінки
0
502

До Вільнюського саміту, де повинне відбутись підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом залишились лічені дні

До Вільнюського саміту, де повинне відбутись підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом залишились лічені дні.

В той же час, президент Янукович продовжує ігнорувати головну вимогу Європейського Союзу - припинення політичних репресій та звільнення Юлії Тимошенко. Для цього, до речі, не потрібно ніякого закону, тому що її звільнення виключно у компетенції Януковича, що він і продемонстрував на прикладі Юрія Луценка… Але Віктор Федорович відмовився щось робити без Верховної Ради.

Чітка скоординована позиція трьох фракцій "Батьківщина", "Удар" і "Свобода" примусила більшість проголосувати за те, що в четвер зранку буде розглядатися закон Анжеліки Лабунської, який визнала компромісним місія Кокса-Кваснєвського. Зрозуміло, що опозиційний закон більш чіткий і конкретний, але часу на його погодження вже не лишилось.
Судячи зі всього, Партія регіонів ще й досі не отримала команди з Банкової, як голосувати за цей закон. Адміністрація хоче підтримати лише такий закон, який би називався "Про звільнення Тимошенко", з головною статтею:"Тимошенко повинна сидіти все життя у в'язниці". Саме для цього вигадуються незрозумілі штрафи, які Юля комусь має сплатити, проголошуються нові маразматичні звинувачення та погрожують відкриттям нових кримінальних справ.
Час іде невпинно і, трохи більше ніж за тиждень, місія Президентів Кокса-Кваснєвського вже повинна звітувати перед Європарламентом.
Зрив прийняття відповідного закону у четвер, яким чинна влада може вирішити питання звільнення Тимошенко та припинення політичних репресій,  означатиме, що президент Янукович поставив хрест на європейській інтеграції України.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.