Картина художника Михайла Деяка з Віталієм Кличком продана на аукціоні Phillips

20 грудня 2013, 22:19
Власник сторінки
Галерист
0
492

11 грудня на лондонському аукціоні Phillips продана робота Михайла Деяка «Doctor Iron Fist» із серії про братів Кличків

«А чого Кличко на картині зелений?» – найпоширеніше жартівливе питання серед  тих, хто вперше бачить роботу. А хто вже давно знайомий з творчістю Михайла – не запитують. Знають: в роботах Деяка годі шукати щось від буденності – дивацька форма, шалені барви. В його магічному чудернацькому світі панує мова кольору.

Так і в серії про Кличків автор не зрадив стилю: мінімалізм, експресія, широкі динамічні мазки, потужний колір.  11 грудня зелений  «Doctor Iron Fist» на аукціоні  Phillips пішов з молотка за $13 360. Так Михайло став найдорожчим молодим – до 30 років – художником України.

Михайло зізнається, що брати Клички були його кумирами ще з дитинства. З роками захоплення не пройшло: зараз художник вважає їх національними героями – мужніми сучасними богатирями. В картинах з цього циклу М.Деяк показує дуальну природу бою: з одного боку –  силу та енергію, з іншого – тонкий психологізм.

Художник пояснює, що його задача зображувати не видиму фізичну форму предметів, а проявляти приховану суть, стан душі, духу. Зелений, на думку Михайла  – колір волі, рішучості, інстинктивного прагнення вижити і перемогти.

Окрім Михайлової , на  грудневому Phillips була продана робота відомого  молодого українського скульптора Назара Білика за $11 900. В Україні сформувалося  ціле покоління молодих дуже талановитих художників, які створюють речі світового рівня. Впевнений, що за ними майбутнє нашого мистецтва. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.