Бізнес кейс для підняття духу тих, що працюють в тилу і на окупованих територіях

22 квітня 2022, 01:04
Власник сторінки
0
24
Бізнес кейс для підняття духу тих, що працюють в тилу і на окупованих територіях
фото https://www.educba.com/employee-most-valuable-intangible-assets/

Війна принесла багато горя і руйнувань до України та українці не опускають руки відновлюючи бізнес і інфраструктуру після загарбника. Реальна історія одного з підприємств і таких є багато!

До 24 лютого допомагав одному підприємству зі Сходу України в рамках програми USAID підтримки регіонів постраждалих від російської агресії. Співпраця була досить продуктивною - проведений детальний аналіз з попередніми рекомендаціями і готувались до стратегічної сесії. Підприємство активно працювало і планувало рости для задоволення потреб Європейських Клієнтів (75%) і CIS (25%). Власники, фактично топ менеджмент компанії, під час роботи в проекті були досить відкритими і проактивними, що не завжди має місце в проектах за які вони не платять. Перспективи і проекту і бізнесу були безхмарними. Та прийшов "руській мір" місто і підприємство опинилося в окупації. До останнього тримали зв'язок, але отримавши підтвердження окупації прийшлось зупинити контакт, щоб не наражати на небезпеку підприємство через контакти з американськими донорами.
Сьогодні вирішив написати, щоб взнати чи живі здорові. Слава Богу здорові, зуміли виїхати залишивши всі фізичні активи на окупованих територіях (обладнання, сировину і готову продукцію). Але переїхавши не опустили руки. Знайшли орендне приміщення, підготували бізнес план і через інвестиційний підрозділ USAID подали заявку на отримання кредиту для купівлі обладнання в державному банку, планують перевезти своїх працівників з окупованих територій та найняти нових по місцю. Програма розвитку підприємства переходить в інший формат - побудова ефективних процесів і організації на greenfield локації (Враховуючи досвід це деколи вигідніше і швидше ніж оптимізувати brownfield). Власники зуміли зберегти експертизу, технічну документацію, клієнтську базу і не менш важливу відкритість для розвитку.
Цей приклад ще раз показує що основний актив технологічного бізнесу це люди. Саме від їхнього досвіду і мотивації залежить майбутнє компанії не дивлячись на те, що фізичні активи можуть бути втрачені.
Бережіть себе і співробітників, розвивайте і мотивуйте це найкраща інвестиція в майбутнє! Війна закінчиться, зруйноване відновимо і відбудуємо. Слава Україні і велике дякую підтримуючим її Країнам і Організаціям!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.