ТРИ прогресуючих тренда в українській промисловості

11 листопада 2020, 15:22
Власник сторінки
предприниматель
0
54
ТРИ прогресуючих тренда в українській промисловості
Сергей Панченко

Стаття про тенденції в розвитку дверного виробництва в Україні. Які є складнощі і плюси. Хто вистоїть і примножить свій бізнес.

Сьогодні різко змінюються умови гри в ніші виробництва дверей і у всіх виробничих ринках. Я помітив декілька тенденцій, які вплинуть на всі галузі. Щоб залишитися на плаву після кризи і наслідків коронавіруса вам потрібно їх знати.


Прийшов час жорсткої боротьби за працівників

Кілька днів тому я був в компанії, яка є однією з монополістів в нашій країні з продажу будівельних матеріалів і товарів для будинку, чиї магазини по всій Україні. Вони організовують не просто робочі місця для людей, а задають їх ритм життя. Якщо раніше я бачив таке в Америці та Китаї і в переважній більшості в IT-компаніях, то сьогодні це стає все більш пошириніше у нас, та ще й в сфері пов'язаній з будівництвом.


Тепер людям не цікаво просто ходити на роботу, вони вибирають місця з хорошим соц.пакетом і не задовольняються просто облаштованим офісом з кухнею і не великою зоною відпочинку. При цьому в соцпакет великі компанії включають багато - все частіше зустрічаються спортзали, басейни, салони краси, масажі і тд.


Кожен фахівець хоче отримати хороший соц.пакет з купою безкоштовних послуг, тому кваліфіковані кадри будуть вибирати великі компанії, що можуть їх цим забезпечити.


Тенденція на масштабування


Перший тренд породжує укрупнення компаній на ринку. Тільки так можна буде отримати кваліфіковані кадри. Малі виробничі компанії під час кризи чекає закриття або поглинання більшими. Так сталося в більшості розвинених країн світу на які ми рівняємося. І цілі маленьких компаній не амбітні, вони не чіпляють сильного співробітника, а тільки заради високого доходу такі співробітники не приходять, їм потрібна гра.


Ринок залежить від наявності російських товарів


Думаю цей фактор впливає на всі сфери бізнесу. У дверній промисловості видно, що представники ближнього зарубіжжя гроші особливо не рахують, дверей продають багато, товару мають величезну кількість, для них зараз націнка не принципова, а важливо завоювати ринок. Тому, якщо їм все ж дозволять у нас продавати вони почнуть заробляти. У споживачів не буде інших постачальників, так як багато українських компаній зачиняться.


Стає тісно!


Щороку виробники стають все щільніше один до одного на ринку. Дуже проявив себе пост карантинний період червень і травень 2020. Тоді всі хотіли і зчепивши зуби працювали. Зараз ринок завмер. Багато виробників це пов'язують з сезоном відпусток, але я впевнений, фінансова сторона грає не менш важливу роль.


Помилкова думка підприємців. Споживачі після карантину стали ще більш вимогливі. Хочуть кращі двері за менші гроші. Недостатньо досвідчені або імпульсивні в рішеннях виробники вирішують перестати слідкувати за своєю клієнтурою, а роблять акцент на дорогих товарах переходять в люксову нішу. Але, в цьому є підступ. Перехід в дорогий сегмент повинен бути чимось обгрунтований. Для дверної промисловості це може бути інша комплектація, виконання, краса, надійність. А якщо просто зробили "щось" і поставили дорогу ціну, то потрапите в глухий кут.


Зараз Інтернет дуже допомагає у виборі. Споживачі вміють добре користуватися пошуковою системою і легко впізнають хто і що робить, за які гроші і яку комплектацію вони отримують. Навмання вже не беруть, прийшов час раціонального вибору і розумного вкладення грошей.


Хто завоює ринок


Ми всі з вами чекаємо восени підвищений попит, відкриття сезону і т.д. Є 2 фактори. Перший з них, чи буде хвиля пандемії, що може гарненько вплинути на всі галузі. На дане питання вплинути ми не в силах, тому його обговорювати не буду. Другим фактором є споживач. З кожним роком він стає все вибагливіший. Сезон з кожним роком закінчується все раніше і раніше, немає супер сплеску з продажу.


Для виробничників зараз важливо робити продукт, який буде хотіти всі споживачі, роздрібні точки будуть вимагати і їм буде цікаво на ньому заробляти. Цей продукт буде унікальний і його зможуть зробити в потрібній кількості. Це дуже важливий момент, тому, що можна придумати. Товар зайде споживачеві, а зробити не зможе. Або навпаки нароблять цілу купу товару, а він безглуздий. Це може бути так само крутий продукт, в наявності, але дуже дорого - залишиться теж на полицях нікому не цікавий.


У виробника у якого цей перший пазл з класного продукту, потрібної кількості та відповідної ціни складеться - завоює ринок.

- Панченко Сергій


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: производство,кризис,полезные советы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.