Як Боржнику виграти суд у ПриватБанку по картковому/бланковому кредиту

03 вересня 2020, 17:50
Власник сторінки
Адвокат
0
1454
Як Боржнику виграти суд у ПриватБанку по картковому/бланковому кредиту

План захисту по картковому/бланковому кредиту при стягненні заборгованості в судовому порядку ПриватБанком з боржника.

План захисту по картковому/бланковому кредиту при стягненні заборгованості в судовому порядку ПриватБанком з боржника.

В зазначеній консультації , я описую типову ситуацію плану захисту боржника від судових вимог ПриватБанка при стягненні заборгованості.

Необхідно звернути увагу на наступні обставини , з приводу того, що відсутність у анкеті-заяві домовленості сторін про сплату відсотків за користування кредитними коштами, пені та штрафів за несвоєчасне погашення кредиту, надані банком Витяг з Тарифів та Витяг з Умов не можуть розцінюватися як стандартна (типова) форма, що встановлена до укладеного із відповідачкою кредитного договору, оскільки достовірно не підтверджують вказаних обставин. А тому відповідно до Постанови ВП ВС 03 липня 2019 року по справі № 342/180/17 стягнення відсотків з боржника є незаконнним.

Необхідно зазначити, що право кредитодавця нараховувати передбачені договором проценти за кредитом припиняється після спливу визначеного договором строку кредитування. Тому нарахування відстотків та пені після закінчення строку дії картки є незаконним.

На лицевій стороні карти зазначено місяць та рік до якого діє кредитна картка ПриватБанка, якщо пройшло 3 роки від дати закінчення картки , то можно в суді заявляти строки позовної давності ,що є підставою для відмові у позові згідно  Постанови ВСУ від 23 листопада 2016 року № 6-2104цс16

Якщо Банк не наддасть на ухвалу суду про витребування доказів оригіналів кредитної справи, а саме  оригінал меморіально-касового ордеру на видачі готівки – кредиту , оригінал анкети заяви на видачу кредиту та інші документи, то суд зобов’язаний залишити позовну заяву без розгляду.

Відповідно до довідки про умови кредитування з використанням кредитки «Універсальна» 30 днів пільгового періоду по заяві процентна ставка складає приблизно 3% в місяць  та відповідно 36 % річних
В розрахунку заборгованості позивач вказує відсоткову ставку 36 % за кожні три дні, що відповідно в місяць виходить 360%, та відповідно 4320% в рік
Необхідно зазначити, що відповідно до даного кредитного договору в переважній більшості боржник не підписувалося жодних додаткових умов,щодо підвищення відсоткової ставки з 3% до 360 % на місяць.

Банк неправомірно підвищив в розрахунку заборгованості по Кредитному договору відсоткову ставку в односторонньому порядку в порушення норм Відповідно до ч. 3 ст. 1056-1 ЦК України (в редакції на момент виникнення спірних правовідносин)

Фіксована процентна ставка є незмінною протягом усього строку кредитного договору. Встановлений договором розмір фіксованої процентної ставки не може бути збільшено банком в односторонньому порядку. Умова договору щодо права банку змінювати розмір фіксованої процентної ставки в односторонньому порядку є нікчемною.

Необхідно зазначити, якщо Банк в позові вказує стягнення одночасно,як пені так і штрафу,що в свою чергу є порушенням ст. 61 Конституції України та є незаконним.

Використовуючи вище описані поради у Вас є шанс виграти суд з Банком при стягненні заборгованості.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: суд,ПриватБанк,должники,задолженность,кредит
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.