Як відповідальний бізнес переживає карантин: кейс фінтех-компанії Moneyveo

16 червня 2020, 20:29
Власник сторінки
СЕО
0
18

На перший погляд, карантин став для бізнесу несподіваним випробуванням на міцність і вміння швидко перебудовувати стратегію та лавірувати в умовах несподіваної кризи.

Насправді вимушені канікули – це ще й публічний тест на сумлінність і людяність роботодавця. У фінтех-компанії Moneyveo розповіли, як вони організували робочий процес в умовах карантину, перевели за день понад 460 осіб на дистанційну роботу й допомагають державі боротися з коронавірусом.

Коли уряд оголосив карантин тільки в навчальних закладах, у компанії одразу перевели на дистанційний режим роботи вагітних і співробітників, яким потрібно було залишатися з дітьми вдома.

«Ми миттєво скасували відрядження і рекомендували колегам утриматися від закордонних поїздок у відпустку. Також співробітники компанії відмовилися брати участь у публічних заходах (як гості або спікери), коли ще не було масового скасування і зміщення івентів. Переходити в новий формат роботи ми були готові з перших днів обмежень, тим паче що про здоров'я співробітників подбали ще задовго до старту карантину. У наших офісах було встановлено бактерицидні лампи, ми закупили антисептики, маски-респіратори», – розповідає CEO Moneyveo Альона Андронікова.

Режим тотального карантину в компанії впровадили із загостренням ситуації в Україні. За один день на дистанційну роботу перевели понад 460 співробітників, перебудували бізнес-процеси під новий робочий формат і зафіксували зміни в регламентах. Буквально за день «відточили» правила нової дистанційної комунікації в робочих месенджерах і пропрацювали новий формат щоденного та тижневого планування завдань і звітності. Адже, незважаючи на старт кризи, бізнес ніхто не відміняв.

Ситуація вимагала оперативності ухвалення рішень і нових підходів до роботи. У компанії, наприклад, почали більш детально розписувати бізнес-вимоги. При цьому кількість зустрічей не скоротилася. Вони просто змістилися в онлайн-формат. Крім завдань на день, тимліди щоранку запитують у співробітників інформацію про стан їхнього здоров’я. Гарне самопочуття колег – один з пріоритетів, особливо в нинішній ситуації.

«Якщо хтось із наших співробітників, не дай Бог, буде інфікований COVID-19, компанія готова надати безоплатну матеріальну допомогу на лікування захворювання. Також ми подбали про комфорт працівників у домашніх умовах. Для їхньої зручності організували доставку додому офісних крісел, моніторів, стаціонарних комп’ютерів»,– зазначила Альона Андронікова.

Позитивний психологічний тонус співробітникам на дистанційній роботі забезпечують HR People-менеджери. Щодня вони постять позитивні новини в чатах, вітають колег з днем народження, роблять добірки безкоштовних курсів, корисної літератури і порад батькам, як комфортно налагодити дистанційну роботу, коли поруч бігають діти.

Примітно, що боротися з коронавірусом компанія допомагає й державі. Moneyveo виділила 3 млн грн на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів і придбала три американські апарати для українських медустанов, зокрема для Київської міської клінічної лікарні №9 та Чернівецької обласної клінічної лікарні.



«У такий непростий час бізнес має бути драйвером соціальної відповідальності і підтримувати свою державу, своїх громадян. Сьогодні для нас як ніколи актуальні наші корпоративні цінності – Time. Trust. Technology. Важливо не втратити дорогоцінний час, допомагати одне одному й подбати, щоб у наших лікарнях було все необхідне обладнання для боротьби з можливими ускладненнями коронавірусу. Закликаємо український бізнес не залишатися байдужим і простягнути руку допомоги своїм громадянам і державі»,– резюмує Альона Андронікова.

Moneyveo також пишається тим фактом, що в складний період карантину зберігає робочі місця і продовжує виплачувати заробітну плату в повному обсязі й без затримок.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.