Коли потрібно запускати економіку

14 квітня 2020, 11:55
Власник сторінки
глава Украинской Ассоциации поставщиков торговых сетей
0
935
Коли потрібно запускати економіку
112 Украина

Одночасно обмежуючи все, що стосується відпочинку та масових скупчень людей, а також використовуючи засоби індивідуального захисту.


Уже на початок квітня, за даними Research & Branding Group, 39% українських родин не мали заощаджень, на які вони можуть триматися на карантині. А 13% заощаджень вистачало лише на 2 тижні, і вони закінчуються зі дня на день.

Тобто 52% українців буде жити в борг, якщо ж звісно, їм дадуть таку можливість. Або будуть економити на харчуванні. Лише 7% родин в нашій країні готові були жити більше 4-х місяців не працюючи.

5% родин достатньо до 100грн на день для харчування, що складає менше $4. Впевнений, що в цю групу входять переважно пенсіонери та люди, які мають підсобне господарство та роблять запаси. Переважній більшості, а саме 35%, на день на їжу потрібно від 100 до 250грн, 27% - від 250 до 500грн. І лише 13% витрачають на продукти більше 500грн на родину на день.

А останнє найбільш цікаве: скільки грошей потрібно українцям, щоб продовжувати перебувати на карантині після 24 квітня? 16% потребує до 5тис грн. на місяць, 32% - від 5 до 10тис грн, 22% - від 10 до 15 тис грн, і 16% родин – більше 15 тис грн.



Висновок простий: якщо держава зможе профінансувати бізнес, який лягає, і людей, які не працюють, то продовження перебування в самоізоляції є можливим. А якщо ні, то необхідно запускати економіку країни, одночасно обмежуючи все, що стосується відпочинку та масових скупчень людей, а також використовуючи засоби індивідуального захисту.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: карантин,економіка України,бізнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.