Неприкрите мародерство: щодо зростання цін

24 березня 2020, 13:03
Власник сторінки
глава Украинской Ассоциации поставщиков торговых сетей
1
1789
Неприкрите мародерство: щодо зростання цін
Комментарии

Про багато чого можна говорити в нашій країні: про відсутність політичної волі, про корупцію, але точно не про дефіцит продовольства


Україна забезпечує себе головними продуктами та кожного року збільшує експорт продукції агросектору майже по кожній культурі або продукту.

Головне питання виникає щодо цін. Так за останній тиждень на 7% зросла світова ціна зернових, що дасть додаткові надходження до бюджету та валютну виручку, але й відповідно збільшить цінники на хліб, борошно й макарони. А тут ще послаблення національної валюти накладається. Зараз збулася мрія всіх аграрієв та торгівлі: люди понесли свої гроші та роблять запаси.

Усі, хто працює в нижньому та середньому ціновому сегментах продуктів і товарів першої необхідності, викладається на повну через шалений попит. Але вже цього тижня це може закінчится, оскільки більшість громадян вже зробила великі запаси, витратив на це майже всі наявні гроші. Нікому не зрозуміло коли закінчиться карантин і люди почнуть працювати. У деяких країніх світу після підвищеного попиту вже спостерігається його прогнозоване падіння. І в цих країнах люди мають великі накопичення, що не можливо сказати про нас.

Усі наявні негативні фактори можуть дати поступове зростання вартості всіх, як вітчизняних, так й імпортних продуктів на 2-5%. Не більше. Якщо не будуть з'являтися нові причини. Тому заяви деяких представників бізнесу про "зростання всього" є неприкритим мародерством по відношенню до нас всіх.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: эпидемия,цены,мародерство,карантин,экономика Украины,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.