Що означає кейс фінансової піраміди «Демос» для інвестиційного клімату України?

17 лютого 2020, 11:12
Власник сторінки
адвокат, правозахисник.
0
180
Що означає кейс фінансової піраміди «Демос» для інвестиційного клімату України?
Головний ломбард Демос у Запоріжжі

Україна йде непростим шляхом масштабних економічних перетворень. Одним із основних напрямів політики має стати – покращення інвестиційного клімату, підвищення ефективності інвестиційних процесів

Нині Україна йде непростим шляхом масштабних економічних перетворень. Оскільки для економічного розвитку держави обсяг внутрішніх фінансових ресурсів недостатній, то привабливими стають кошти закордонних інвесторів. Зараз одним із основних напрямів державної політики має стати – покращення інвестиційного клімату і власне підвищення ефективності інвестиційних процесів.

 

Економічне середовище нашої держави одночасно і приваблює, і відштовхує. Україна  займає стратегічне географічне положення, має багаті природні ресурси та робочу силу з високим рівнем освіти – це робить її привабливим інвестиційним середовищем. Однак поки що держава не досягла свого очікуваного потенціалу. Зокрема, через корумпованість правоохоронних органів, судової системи, недобросовісних контрагентів та відвертих шахраїв у бізнес – все це у свою чергу позбавляє інвесторів можливості захисту своїх прав та інтересів на українському ринку.


ЗАХИСТ ПРАВА ВЛАСНОСТІ ГРОМАДЯН vs ШАХРАЙСТВО


Якщо брати за приклад Сполучені Штати Америки та країни Західної Європи, то в цих країнах право власності – не порожній звук, воно є непорушним, та максимально захищеним державою від будь-яких протиправних посягань. За такі злочини, як відмивання грошей, ухилення від сплати податків, шахрайство з фінансовими ресурсами в цих країнах передбачені дуже суворі покарання аж до довічного позбавлення волі.

 

В нашій державі через радянське минуле в суспільстві в цілому, та у більшості суддів, зокрема, сформувалася викривлена правосвідомість, яка полягає в поблажливому ставленні до злочинців, які скоїли злочини проти власності. Як наслідок, такі злочинці отримують невеликі строки позбавлення волі, або взагалі покарання не пов’язані з позбавленням волі. Все це вкрай негативно впливає на інвестиційний клімат в нашій державі, адже потенційні інвестори відчувають безкарність злочинців, та побоюються інвестувати гроші в економіку України.

 

ФІНАНСОВА ПІРАМІДА ІЗ ЗАПОРІЖЖЯ ІЗ 20-РІЧНИМ СТАЖЕМ

 

Показовим в даному контексті виступає протизаконна діяльність таких фінансових пірамід, як мережа ломбардів «Демос» у місті Запоріжжя.

 Наша юридична команда Ярослав Гришин та Партнери представляє інтереси 31 потерпілого від злочинів цієї фінансової піраміди. Перший епізод шахрайських дій відбувався в далекому 1993 році. Загальна сума спричинених збитків довірливим запорожцям – 112 мільйонів 720 тисяч 280 гривень 40 копійок.

            Більше двох років ми ведемо цю справу. В Запоріжжі шахраїв «дахували» колишні прокурор Запорізької області Романов та його колишній перший заступник одіозний Карман на прізвисько «Вася куля в роті». Відтак, розслідування численних кримінальних справ відносно членів злочинного угруповання «Демос» було заблоковано.

Проте, після того, як наша команда домоглася передачі справ до Головного слідчого управління Національної поліції України, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора досудове розслідування у вказаних справах активізувалося, а підозрюваних Дяченко та Пікан було затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативною заставою у розмірі 10 мільйонів гривень.

Демос у Стародавній Греції був символом жадібності, і саме жадібність погубила організаторів злочинної групи «Демос» Дяченка, Пікана та інших. 

СУВОРІ ПОКАРАННЯ ДЛЯ ШАХРАЇВ ЯК ІНДИКАТОР ЗАХИСТУ ІНВЕСТИЦІЙ

Кейс фінансової піраміди «Демос» має стати показовим для всіх шахраїв та нечистих на руку бізнесменів. Результативне розслідування цієї резонансної кримінальної справи та максимально суворі вироки всім фігурантам мають надзвичайно важливе значення та є індикатором можливості захисту інвестицій та поновлення порушених прав (компенсації збитків) інвесторам.

Тому, всі члени організованої злочинної групи «Демос» мають отримати найвище покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна на користь держави, та обов’язковою компенсацією потерпілим всіх завданих їхніми злочинними діями збитків.

 

Бажаємо успіхів слідчим Головного слідчого управління Національної поліції України та процесуальним керівникам з Офісу Генерального прокурора, щоб вони доклали надзусиль для максимально швидкого направлення такої резонансної справи до суду, та винесення максимально суворого покарання.

 Автор: адвокат і правозахисник Ярослав Гришин. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Запорожье,мошенничество,мошенники,адвокатские услуги,право собственности,инвестиции в украину,юридическая компания,частная собственность,ломбард,иностранные инвестиции,экономика Украины,европейские инвестиции,юридическая помощь,економіка України,услуги юридической фирмы,юридические фирмы,шахрайство,корупція та шахрайство,інвестиції,ошукані вкладники,судебный адвокат,Адвокатское Бюро,инвестиции в будущее Украины,адвокат по уголовному праву,адвокат Киев,інвестиційний клімат
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.