Яка страва подешевшала протягом року

09 липня 2019, 15:03
Власник сторінки
глава Украинской Ассоциации поставщиков торговых сетей
0
702
Яка страва подешевшала протягом року

Експерти Асоціація постачальників торговельних мереж досліджують вартість багатьох улюблених українцями страв. Їх ціна лише зростала. Але ми знайшли таку страву, яка за останній рік подешевшала


 І це омлет, який став доступніше на 10%, або на 2,5грн за рік. У червні 2018 року він обходився в 23,75грн, а на сьогодні коштує 21,3грн. 

Ця страва для тих, хто має небагато часу на приготування їжі. А особисто для мене це традиційна суботня страва.

Починаємо готувати три порції та беремо 6 курячих яєць, 180 мл молока, 20 грам вершкового масла та три щіпки солі. Яйця збиваємо з молоком і солю. Форму або сковороду добре змащуємо вершковим маслом і виливаємо суміш. Випікаємо в духовці або на сковороді 15-20 хвилин до легкої рум'яної скоринки. 

А тепер рахуємо. На 30 червня 2018р 180мл молока коштувало 4,1грн, а за рік – 4,5грн. Зростання вартості відбулося на 10%.

Головна складова страви подешевшала за останній рік на 21%. Так 6 яєць минулого року обходилися в 16грн, на кінець червня 2019р – у 12,7грн.

Вершкове масло за рік додало 12%. І 20 грамів на кінець червня 2018р обходилися в 3,65грн, а на кінець червня 2019р – у 4,1грн.

Право називатися батьківщиною омлету оспорюють декілька країн, як наприклад Франція та Австрія. Але правда в тому, що цю справу готують уже багато століть. Наприклад скандинави знайомі з мистецтвом приготування омлету можливо ще з часів вікінгів. У якості начинки вони додавали шматочки сьомги, тріски або лосося. Іноді в рецепті присутній ще й журавлинний сік. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: цена,яйца,томаты,молоко,масло,стоимость
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.