Чи треба залучати бізнес до реалізації Цілей сталого розвитку?

28 лютого 2019, 16:52
Власник сторінки
0
22
Чи треба залучати бізнес до реалізації Цілей сталого розвитку?

Бажання та можливості бізнесу брати участь у досягненні ЦСР значною мірою залежать від правового регулювання на національному рівні.

Світові тенденції реалізації концепції сталого розвитку вказують на усвідомлення компаніями своєї відповідальності за майбутні покоління і необхідності інтеграції цілей сталого розвитку в свою діяльність. Нині найвищий рівень залученості в даному процесі демонструють найбільші світові корпорації, проте середній і малий бізнес також мають змогу взяти участь у досягненні Цілей сталого розвитку ООН (ЦСР), обравши для себе найбільш пріоритетні цілі такі, де їхній внесок буде найбільш помітним, економічно доцільним і корисним для суспільства.

Втішним є те, що такий відповідальний підхід до ведення бізнесу стає все більш поширеним і в Україні. Серед компаній, які впроваджують у своїй діяльності принципи сталого розвитку можна виокремити  компанії енергетичної галузі, виробничі підприємства та молоді сучасні стартапи.

Така собі мода на відповідальне ведення бізнесу, усвідомлення свого впливу на навколишнє середовище є результатом інформаційних кампаній та орієнтацією бізнесу на передовий досвід великих міжнародних компаній.  Для компаній, які бажають долучитися до впровадження Цілей сталого розвитку у своїй діяльності, це впровадження полягає у дотриманні балансу між економічними аспектами, відповідальному відношенні до навколишнього середовища та соціальною відповідальністю.

Бажання та можливості бізнесу брати участь у досягненні ЦСР знач­ною мірою залежать від правового регулювання на національному рівні. Не менш важливим для залучення бізнесу до досягнення ЦСР є наявність державної та міських стратегій сталого розвитку на довго­строкову перспективу, які мають стати орієн­тиром для приватних компаній у розбудові ними своїх бізнес-стратегій.

Важливим є те, що наразі, реалізація Цілей сталого розвитку в діяльності українських підприємств будується виключно на ініціативі самого бізнесу. На наш погляд, державі не варто залишатися осторонь цих процесів, оскільки стимулювання бізнесу до реалізації ЦСР позитивно вплине і на бізнес і на державу.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: управление,бізнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.