Туристичний збір «по-новому»?

04 січня 2019, 21:49
Власник сторінки
журналист
0
44
Туристичний збір «по-новому»?

Україна стала чи не єдиною країною у світі, де турзбір платиться не у відсотках від вартості проживання, а у фіксованій сумі. Та не від номеру, а з людини.


Як ви знаєте, в «бюджетну ніч» з новим Податковим кодексом всій туристичній індустрії країни підклали свиню.

Україна стала чи не єдиною країною у світі, де турзбір платиться не у відсотках від вартості проживання, а у фіксованій сумі. Та не від номеру, а з людини.

Навіть якщо місцеві ради не приймуть максимальну ставку – все-одно диспропорція у податковому навантаженні найбільше вдарить по дрібним закладам розміщення з вартістю проживання 150-1000 грн (хостелах, сільських садибах, кемпінгах, 3-зіркових готелях), яких в країні 80%.

Крім того, як зараз платити турзбір, коли місцеві ради на канікулах, та ще не встановили ставки??? Адже закон набув чинності 1 січня, саме у піковий турсезон і готельєри розгублені, не знають який турзбір нараховувати відпочивальникам??? І чи не буде так, що податкова нарахує максимальні ставки (22 грн для українців та 208 грн з іноземців) за січень???
Автори цієї ініціативи та ДФС поки відповідей не дали.
Також дивує мовчазна позиція Кабміну та , який відповідає за даний напрямок.

Туроператори, які відроджують в’їзний туризм і вже продали наперед турпакети канадійцям, американцям, китайцям, європейцям тепер не знають, як заявити про доплату за підвищення турзбору? Чи оплатити його із власної кишені???

Крім того, дискримінаційною виглядає норма про іноземних туристів, чому вони мають сплачувати в 10 разів більше, якщо якраз в’їзний туризм ми хочемо відроджувати після запровадження воєнного стану???

Мої прогнози: якщо залишити все як є -кількість платників турзбору зменшиться мінімум на третину, кількість робочих місць в туризмі скоротиться, замість подорожей Україною самі ж українці обиратимуть «Єгипет олл інклюзив», а імідж України серед іноземців ще більше погіршиться.

Приєднуйтеся до супротиву.

Народний депутат України

*на фото – отельєри, туроператори з усіх куточків України, які не зважаючи на свята, зібрались заради рішучих дій. Готельєрів після свят буде більше.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.