Е-документообмін як бізнес-інструмент розвитку

17 липня 2018, 17:15
Власник сторінки
0
39

Документообіг можна автоматизувати та значною мірою прискорити, забезпечивши своїм фахівцям зручність роботи, швидкість, компанії в цілому – економію часу та фінансів.

Кожного дня ми стикаємося з величезним потоком інформації. В бізнесі це особливо важливо, адже, окрім ділових комунікацій, ми обробляємо масу інформації на папері. Зрозуміло, що ручна обробка інформації значно уповільнює роботу, може спричинити припускання помилок, а друк документів та відправлення їх поштою чи кур’єром потребує значних витрат.

Документообіг можна автоматизувати та значною мірою прискорити, забезпечивши своїм фахівцям зручність роботи, швидкість, компанії в цілому – економію часу та фінансів.

В умовах високих темпів стало природнім використання програм та технологічних можливостей у найважливішому секторі роботи будь-якого бізнесу – бухгалтерії.

Незалежно від розмірів бізнесу та обраної системи оподаткування в кожного є необхідність в укладанні договорів, виставленні рахунків, в обміні первинними бухгалтерськими документами та багато іншого, і, в будь-якому разі, необхідність подавати звітність до контролюючих органів. Для того щоб перевести цю роботу в електронний формат, сьогодні існує безліч IT-рішень із електронного обміну документами, які стали незамінними бізнес-інструментами сучасного підприємця.

Можливості е-документообігу зручніше за все розглянути на прикладі флагманського продукту Linkos Group програми для бухгалтерів M.E.Doc, яким за приблизною оцінкою, користується 80% комерційних та бюджетних підприємств.

Завдяки M.E.Doc, звітність та обмін документами в електронній формі з контрагентами реалізовано в одній програмі. Обмін документами з державою реалізовано в рішенні M.E.Doc.Держава, яке дозволяє подавати будь-яку е-звітність за завжди актуальними формами до контролюючих органів та своєчасно реєструвати податкові накладні, та розрахунки коригування до них в ЄРПН. Здати звітність з першого разу, без помилок, дозволяють вбудовані в програму функції автозаповнення та перевірки бланків.

В цій же програмі, без необхідності додаткових встановлень, реалізовано всі функції для обміну документами з контрагентами (обмін актами, договорами, рахунками, податковими накладними та ін.) і їх кількість необмежена. Всі документи підписуються ЕЦП і є юридично значущими. А для підтримки малого бізнесу, в M.E.Doc є можливість надсилати до 50 е-документів на місяць безкоштовно, без придбання програми, і це не акція - M.E.Doc доступний для обміну документами у малий кількості на постійній основі.

Бухгалтерська програма M.E.Doc – це десктопне рішення для роботи на операційній системі Windows. Але, розуміючи, що багато приватних підприємців та бухгалтерів бажають зберегти свободу пересування, не полишаючи роботи, розробником пропонується й онлайн-сервіс для обміну е-документами та звітування – СОТА.

Веб-сервіс – це доступність документообміну з будь-якого місця країни, чи навіть світу, та легкість використання електронного документообігу. Тут вже можливе використання будь-якої операційної системи та браузера – важливо мати доступ до інтернету і звичайно ж електронний цифровий підпис (ЕЦП).

Тобто у бізнеса в наявності є всі можливості переходу на е-документообіг за своїм вподобанням: у web чи на стаціонарне використання на комп’ютерах. І це не стане додатковим навантаженням для бухгалтера – всі можливості е-документообміну можна інтегрувати в облікову систему (SAP, ISpro, ін.), з якою фахівець працює щодня і вже звик до певного інтерфейсу.

Інтеграційне рішення дозволяє легко обмінюватись первинними документами, регламентованою звітністю та розрахунками безпосередньо з вашої облікової системи до M.E.Doc.

Для тих, хто ще користується 1С існує окрема можливість перевіряти та підписувати, відправляти та приймати, погоджувати або відхиляти е-документи всього за кілька секунд – рішення Це додаткові можливості для 1С, які для користувача виглядають однією простою кнопкою, а дозволяють обмінюватися всіма первинними документами у форматах .xml, .pdf та вкладеними файлами, реєструвати ПН/РКПНв єдиному реєстрі, обмінюватися е-документами з контрагентами без встановлення додаткового програмного забезпечення.

Переваги електронного документообміну оцінило вже близько 200 тис. контрагентів. Серед них і великі компанії, які працюють по всій Україні, і безліч підприємців чи бухгалтерів, які ведуть по декілька ФЛП.

Переконайтеся у швидкості і зручності співпраці з контрагентами завдяки е-документообміну конкретно на своєму бізнесі. Більшість контрагентів вже там!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: оцифрование,инструменты бизнеса,електронний документообіг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.