«ЗА» ТА «ПРОТИ» ПІДНЯТТЯ ОБЛІКОВОЇ СТАВКИ НБУ

26 січня 2018, 13:33
Власник сторінки
0
81
«ЗА» ТА «ПРОТИ» ПІДНЯТТЯ ОБЛІКОВОЇ СТАВКИ НБУ

Хто виграє, хто програє?


 

ВІДСЬОГОДНІ ОБЛІКОВА СТАВКА НБУ 16%

 

П р о г р а ю т ь суспільство і українські виробники. Тому, що кредити стануть дорожчими, собівартість української продукції зросте, програми розвитку скоротять. Це значить -заморожування економічної активності та зарплат і зростання безробіття.


Але є й ті хто в и г р а є. По-перше, фінансові спекулянти. Ставки по депсертифікатам НБУ підвищать, чим демотивують банки кредитувати реальну економіку і дадуть їм гарантований спекулятивний дохід з наших Вами кишень. Фактично банкам платитимуть, щоб вони не кредитували економіку!


По-друге, виграють закордонні виробники та імпортери іноземної продукції. Українські виробники через дорожчі кредити і вищу собівартість стануть менш конкурентними, а "святе місце пустим не буває" - приплив імпорту лише посилиться.

---
Керівництво НБУ або повні невігласи (у що я не вірю), або працюють не на Україну, а на МВФ та зовнішні й неукраїнські сили.

Ціни ростуть не через зайві кошти у людей в гаманцях - заощадження населення лише 0,5%, а третина доходів - соцдопомога!!!

Наша інфляція має немонетарну природу. Це не інфляція надмірного попиту, а інфляція імпортозалежності та адміністративного підвищення тарифів. Як можна лікувати таку інфляцію монетарними заходами як то підвищенням облікової ставки?!?

У хворого температура за 40, а його замість того щоб лікувати саджають у холодильник аби збити жар. Це ж абсурд!

---
"Політика дорогих грошей" - шлях до знищення промисловості, знекровлення економіки та втрати суверенітету!!!

---
У нас з Олег Ляшко та командою РПЛ принципово інше бачення. Єдині реальні ліки від інфляції, безробіття, бідності та кредитів МВФ - захист та розвиток української промисловості! Масшабна експортна експансія та послідовне імпортозаміщення. Через індустріальні парки, експортно-кредитне агентство, безкоштовне приєднання до інженерних мереж, держзакупівлі "Купуй українське, плати українцям!" та інші інструменти #ПромПакетуРеформ та Антикризового плану розвитку економіки.

---
ГНАТИ ПОГАНОЮ МІТЛОЮ ЗА ТАКУ "МОНЕТАРНУ ПОЛІТИКУ" керівництво НБУ на чолі з Гонтаревою та її послідовниками! Але перед тим – публічний звіт в парламенті!

 

Відео: www.youtube.com/watch?v=hNONiJ5bg50

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: НБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.