Про перспективи вендингу в Україні

24 листопада 2017, 12:57
Власник сторінки
Підприємець, член Комітету підприємців України.
0
55
Про перспективи вендингу в Україні

Що таке вендинг, трошки про досвід інших країн та які його перспективи в Україні

Кавові і закусочні автомати сьогодні можна зустріти на кожному кроці, адже ритм сучасного життя зробив цю послугу практично необхідною. Але більше того, вендинг – це ще й можливість займатися прибутковим та перспективним видом бізнесу. Головна ідея полягає в тому, що замість вас гроші заробляє автомат, який щось продає. Що саме - залежить від вашого особистого вибору. І ось тут ваша фантазія може не мати меж.

На сьогоднішній день у світі вже працюють найрізноманітніші види вендингу: кавові автомати з можливістю приготування гарячих і холодних напоїв; автомати, які продають чіпси, шоколад та інші снеки; автомати, що продають іграшки чи книжки; механічні автомати з жуйкою, цукерками, і іншими штучними товарами; автомати з газованою водою тощо. В Україні вендинговий бізнес поки вузько сегментований і нерозвинений – заповненість ніші - всього 15-20%. Із цієї загальної маси 60% представляють кавові автомати, 30% - платіжні термінали, і тільки 10% припадає на автомати з продажу снеків або банок з напоями. Автомати тютюнових виробів, поп-корну, свіжої преси чи соків-фреш залишаються у нас поодинокими випадками. А от у США, наприклад, розподіл автоматів є більш рівномірним. Серед них серветки та гігієнічна продукція; поштова продукція і подарункові пакети; автомобільні допоміжні дрібниці і деталі автомобілів (на автозаправках); журнали та книги. Іншими словами,  для починаючого власника вендингового бізнесу відкривається широке і ще в багатьох місцях малоконкурентне середовище. А якщо говорити не про кавові автомати, а більш екзотичні види, то більшість з них може стати безпрецедентним стартапом.

Окрім новизни, основними перевагами вендингу є: відсутність потреби в продавцях, магазині, складі (при будь-якій кількості автоматів інгредієнти для найближчої їх заправки не будуть помітні і в квартирі), достатньо однієї людини для повного обслуговування десятка-другого автоматів і ведення всього фінансового обліку по ним; в багатьох місцях автомат зможе працювати 24 години на добу 7 днів на тиждень, що означає додатковий прибуток; елементарність установки і підключення - для більшості існуючих вендорів досить однієї розетки з 220В; відсутність потреби в спеціальних знаннях для ведення бізнесу; відсутність потреби в рекламі і просуванні бізнесу - автомат виглядає як саморекламний лайтбокс, його функції та переваги очевидні з першого погляду - більш того, його боки цілком можуть стати окремою рекламною площею і принести власникові додатковий дохід; для відкриття бізнесу в мінімальної версії на жвавому місці досить п'яти тисяч доларів при покупці одного нового автомата і набагато менше при купівлі одного вживаного вендора без ремонту або його оренді.

Ці всі переваги створюють надзвичайно великі перспективи для розвитку успішного бізнесу. І попри усі витрати пов’язані з купівлею машини, її обслуговуванням та іншими супутніми витратами, вже через 7-10 місяців ваш вендор буде приносити чистий прибуток. Але найприємніше те – що у цій справі ви дійсно можете включити фантазію і створити бізнес, про який ви завжди мріяли.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: малый и средний бизнес,перспективные направления
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.