Чи відбудеться спрощення реєстрації новостворених суб’єктів господарювання?

16 березня 2016, 13:57
Власник сторінки
0
31

Платники єдиного податку та ПДВ

10 березня 2016 року у Верховній Раді України було зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощеної реєстрації новостворених суб’єктів платниками єдиного податку та податку на додану вартість» № 4195. Його реалізація передбачає внесення відповідних змін до Податкового кодексу України та Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» і стосується прав та обов’язків громадян, які здійснюють господарську діяльність.

Законопроект спрямовано на спрощення процедури реєстрації осіб платниками податків новостворених суб’єктів господарювання шляхом скорочення достатньо тривалих строків такої реєстрації. Зміни до ст. 183 ПКУ щодо порядку реєстрації платників податку передбачають надання суб’єктам господарювання можливості обрання спрощеної системи оподаткування або реєстрації платником ПДВ шляхом проставлення у заяві на державну реєстрацію створення юридичної особи або державну реєстрацію фізичної особи підприємцем відмітки про бажання стати платником податку. Запис про добровільну реєстрацію новоствореної юридичної особи та фізичної особи-підприємця як платника податку передбачається вносити до відповідного реєстру протягом одного дня з моменту надходження у законодавчо встановленому порядку відомостей про новостворену юридичну особу або зареєстровану фізичну особу-підприємця та їх бажання стати платниками податку. Передбачається, що контролюючий орган не матиме права відмовити у внесенні до відповідного реєстру запису про добровільну реєстрацію новоствореного суб’єкту господарювання у якості платника податку.

Законопроектом також передбачено спрощення процедури оформлення податкових декларацій та податкових накладних. Зміни до ст. 200, 201, 209 ПКУ передбачають скорочення обов’язкових реквізитів податкових декларацій та податкових накладних, а також виключення затребування індивідуального податкового номеру платника ПДВ.

В цілому проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощеної реєстрації новостворених суб’єктів платниками єдиного податку та податку на додану вартість» направлено на полегшення реєстрації новостворених суб’єктів господарювання як платників податків. Чи будуть прийняті такі зміни до ПКУ покаже час.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.