Відповіді юриста.Квартирні питання

10 серпня 2015, 11:44
Власник сторінки
Адвокат
0
119
Юрист Иван Олегович

Чи мають жінка і дитина право користуванням даним житлом?

В трикімнатній квартирі мешкали батьки, їх син з жінкою і дитиною. При вселенні жінки сина в квартиру батьків сина, батьки допомогли дітям зробити ремонт в кімнаті, яку вони займали. Однак, протягом року проживання в цій квартирі, жінка так і не прописалася до чоловіка, не була прописана і дитина. Через часті конфлікти з чоловіком і його батьками, жінка подала на розлучення.

 

Чи мають жінка і дитина право користуванням даним житлом?

Які їх частки?

 

У відповідності до ст. 65 ЖК [1] наймач вправі в установленому порядку за письмовою згодою всіх членів сім'ї, які проживають разом з ним, вселити в займане ним жиле приміщення своїх дітей, а також інших осіб, що в даному випадку є жінка сина з дитиною. На вселення до батьків їх неповнолітніх дітей зазначеної згоди не потрібно.

На підставі ч.2 ст.64 ЖК [1] до членів сім'ї наймача може бути визнано й інших осіб, якщо вони постійно проживають разом з наймачем і ведуть з ним спільне господарство, що в даному випадку підтверджується проживанням жінки з дитиною протягом року в даній квартирі та сумісного проведення ремонту в одній із кімнат квартири де мешкали син із його жінкою та дитиною.

На підставі ч. 4ст. 156 ЖК [1] припинення сімейних відносин жінка з дитиною не позбавляється права користуватися займаним жилим приміщенням. У разі відсутності угоди між власником квартири і колишнім членом його сім'ї про безоплатне користування жилим приміщенням до цих відносин застосовуються правила, встановлені статтею 162 ЖК [1].

У відповідності до ст. 47 ЖК [1] норма жилої площі встановлюється в розмірі 13,65 квадратного метра на одну особу. На підставі ч.1 ст. 50 ЖК [1]  жиле приміщення, що надається громадянам для проживання, має бути благоустроєним стосовно до умов даного населеного пункту, відповідати встановленим санітарним і технічним вимогам.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: квартира в Киеве,Житловий кодекс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.