Цікаві цифри або чи є Президент України головним спекулянтом нашої Батьківщини?

16 квітня 2015, 23:18
Власник сторінки
заступник голови Ради ГО "Бюро правди"
0
235

Інфляція від Порошенка

Сьогодні зайшов в один зі столичних продуктових маркетів і реально оторопів. У той час, коли останній тиждень гривня зміцнюється, ціни в цьому магазині виросли в 1,5 рази як мінімум. Назвемо цей маркет "Вевика кисеня", хоча це і не важливо, тому що така тенденція спостерігається загалом і у всіх продуктових мережах та окремих магазинах.
Відмічу лише декілька цікавих фактів:
- Україна є найбільшим експортером соняшникової олії у світі. Проте, за останній рік ціна олії в наших крамницях виросла як мінімум удвічі. В тій же "Вевикій кисені" "Щедрий дар" уже 31 грн/л. До всього вгадайте, кому найбільше відшкодовують ПДВ? Звичайно, такому собі експортеру олії як "Кернел". Вони ж у нас найбільш нужденні....
- Продукт-відход - халва. За останній тиждень цей надзвичайно імпортозалежний продукт виріс із 27 грн. до 42 грн за кілограм.
- І нарешті. Виявляється, головним спекулянтом в країні є наш пан Президент. Ціни на шоколадки його фабрики за останній рік виросли в 3-3,5 рази, тоді як курс гривні упав в 3 рази. Чи означає це, що 110 % собівартості рошенівського шоколаду складає імпортна сировина? Чи, можливо, Президент вирішив, що у зв'язку з проблемами на фабриках в Росії, щоби повторити власні 300-ти мільйонні доходи за минулий рік, потрібно забрати останнє в українців?
- Середньостатистичний пенсіонер в Україні, особливо з числа тих, що мешкають у селах, тепер "крутий" - на свою місячну пенсію може купити або 38 шоколадок або 38 літрів олії...
Отаке от "Dolce vita"...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: президент,инфляция,Порошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.