Як Приват на школі заробляє

26 листопада 2014, 14:12
Власник сторінки
Маркетинг и реклама
0
281
Як Приват на школі заробляє

Можна тільки порадіти за керівництво «Приватбанку»: воно знає, як робити бізнес у кризові часи

Поки чиновники та громадськість ламають списи над розробкою Стратегії розвитку освіти до 2025 року, "Приватбанк" вже впроваджує її в життя Тільки впроваджує таким чином, щоб заробити собі якомога більше грошей.

«Приватбанк» Ігоря Коломойського, прикриваючись проведенням конкурсу в рамках Концепції Міносвіти «Про розвиток електронної освіти в Україні», фактично займається незаконною комерційною діяльністю в школах, пише Олег Єльцов.

Ну вже давно відомо, що законам України підкоряються усі крім пана Коломойського. Ну ось, наприклад, з цим конкуром ситуація спочатку видається досить прикольною: школярі змагаються у творчому конкурсі і виграють собі новеньку техніку для того, щоб зручніше було опановувати різні науки. Але не все так просто. Щоб взяти участь в розіграші потрібно завести приватівську карту «Юніор», і чим більше школярів таку картку собі заведуть тим більше шансів виграти головний приз.

Слід зауважити, що в конкурсі вже беруть участь 200 шкіл. Учні 162 з них встигли обзавестися картами «Юніор». Сьогоднішній лідер - школа №17 міста Черкаси встигла отримати 841 карту. За обережними оцінками за період конкурсу, який завершується в грудні, «Приватбанк» придбає понад 2000 нових клієнтів. І це в період банківської кризи: похвально!

Можна тільки порадіти за керівництво «Приватбанку»: воно знає, як робити бізнес у кризові часи. Приводів для радості за систему української освіти в цілому, значно менше. Що  школи отримають за участь в цьому конкурсі - Інтерактивну дошку і пару десятків планшетів? Навіщо? Планшети є повсюдно. Дошки - не скрізь. Однак, і те, і інше не є необхідною умовою для отримання якісної освіти. Планшети здебільшого використовуються для досягнень у Аngry birds, а інтерактивні дошки - для вчительських презентацій: один раз зроблених, замість повсякчасного дряпання курних дрібному по старорежимної дошці. Як це вплине на якість знань? Та ніяк!

І ще варто зауважити, що в опитувальному листку для батьків, який вручають кожному школяреві, міститься логотип банку, попри те, що комерційна діяльність у закладах освіти комунальних форм власності заборонена. А ще там слід заповнити рядки з персональними даними учня та його батьків. Можна здогадатись, що невдовзі туди надходитиме СМС-спам із рекламою чергового продукту "Приватбанку".

Як вам такий маркетинговий хід Привату? Чи не здається, що він з таким собі не дуже приємним душком?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: ПриватБанк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.