Невиплата зарплат на підконтрольних Україні територіях Донбасу – антиукраїнська

19 листопада 2014, 14:28
Власник сторінки
журналіст
1
204

З травня 2014 по жовтень 2014 включно, працівникам підприємства Відокремленого підрозділу «Виробнича одиниця обласного КП «Донецьк-теплокомуненерго» «Димитровтепломережа», який базується у м. Димитрові - що не був окупований російськими військами і, відповідно, є підконтрольним українській владі - не виплачується заробітна плата.

Станом на 1 листопада 2014 заборгованість по виплаті заробітної плати перед 364 працюючими складає понад 7 млн. грн. Крім того, в порушення норм ст. 126 КЗпП України підприємством не здійснено розрахунок з працівниками, які були звільнені з підприємства у зв’язку з припиненням трудових відносин.

 

Люди, на окупованих територіях України уважно стежать за тим, що відбувається на «неокупованих» територіях. І коли вони бачать, що на «неокупованих» територіях Донбасу вчасно виплачують зарплати, пенсії, соціальні виплати – це підштовхує їх до акцій протесту проти терористів Путіна, це спонукає їх до дій, спрямованих на повернення під контроль української влади. А коли друзі, родичі, і знайомі кількасот людей з Димитрова чують, що їм уже півроку не виплачують зарплату, а тим, хто звільнений з підприємства, навіть не виплатили нараховані гроші, то вони, певно, кажуть: «Що під нашими московськими бандитами в Донецьку, що під «київською хунтою» в Димитрові – одне і те саме».Чи цього прагне українська влада? Впевнений, що те, що відбувається на цьому підприємстві - це злочин проти української держави.

 

Тому я звернувся до Прем’єр-міністра України і голови Донецької облдержадміністрації з проханням вжити належних заходів по виплаті зарплати працівникам підприємства. А також до СБУ і Генпрокуратури – з проханням покарати винних в цьому виді диверсійної антиукраїнської діяльності, пов’язаної із системною невиплатою заробітних плат на підконтрольній країні території Донбасу.

 

Відокремлений підрозділ «Виробнича одиниця обласного КП «Донецьк-теплокомуненерго» «Димитровтепломережа» - теплопостачальне підприємство, що має стратегічне значення в забезпеченні тепловою енергією підприємств, організацій (19%) та населення (81%) в містах Димитров, Селидове, Українськ та смт Очеретіне Донецької області.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.