Про ціну на газ та банківський сектор

28 травня 2014, 19:39
Власник сторінки
Маркетинг и реклама
0
28

Збитки в розмірі 1,7 млрд грн, які отримають металурги у 2 кварталі через збільшення вартості газу, - це істотно для вітчизняних металургів.

«Збитки в розмірі 1,7 млрд грн, які отримають металурги у 2 кварталі через збільшення вартості газу, - це істотно для вітчизняних металургів. У структурі витратної частини газ є вагомою складовою. Нові ціни на блакитне паливо змусять або змінювати ціни, щоб утримати на ринку, або працювати собі в збиток», - сказала голова комісії Українського союзу промисловців і підприємців з питань економічної політики Юлія Дроговоз.Дроговоз. Також вона зазначила, що український метал ризикує стати неконкурентоспроможним навіть на російському ринку. «Для металургів важливий збут, тобто на який ринок вони працюють. Витрати дуже впливають на конкурентоспроможність будь-якого товару. Насамперед, вони були орієнтовані на російський ринок, тому через збільшення витрат, наш метал може стати неконкурентоспроможним», - прогнозує експерт.

Нагадаємо, що в об'єднанні металургійних заводів «Металлугпром» заявили про те, що зростання ціни на газ призведе до збільшення витрат металургів у 2 кварталі більш ніж на 1,7 млрд грн. Крім того Відтік депозитів в банківській системі України перевищив 75 мільярда гривень. Про це сказав міністр фінансів Олександр Шлапак, представляючи фінансові показники країни за січень-квітень поточного року на засіданні Кабінету міністрів. "Нестабільна ситуація в роботі банківського сектора, 75 мільярдів - відтік депозитів, а це призводить до нестачі кредитного ресурсу та нестабільності валюти", - сказав Шлапак.

За словами міністра, нестача кредитних ресурсів відбивається на показниках державного бюджету, оскільки Мінфін не може вийти на внутрішні ринки запозичень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: депозиты,инвестиции в украину,Газ Украина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.