ПлатінумБанк та Фінбанк "мили" гроші для старої влади, "миють" і для нової

02 квітня 2014, 02:04
Власник сторінки
політконсультант, журналіст
1
140

Керівництво НБУ не поспішає говорити “В” та розголошувати банки-конверти, прикриваючись “банківською таємницею”

Голова Нацбанку Степан Кубів сказав “А” і чомусь забув сказати “В”. Екс-комендант Будинку Профспілок, який пішов прахом під час революції, зробив гучну заяву по те, що 12 банків працювали як конвертаційні центри, які “відмили” для Сім’ї Януковича майже 140 мільярдів гривень. Він навіть пригрозив розібратися, виявити і покарати, тобто позбавити ліцензії такі банки. 

Які це банки – тільки одному Кубіву відомо. Ділитися цією таємницею він не поспішає. Аби пришвидшити процес набуття публічності озвученого звинувачення я зробив інформаційний запит до НБУ. Там одразу, по телефону, повідомили, що назвати банки не можуть, бо це... “банківська таємниця”. Одним словом, гроші люблять тишу. Тим більше, такі великі. Зрештою, навіщо відлякувати МВФ , Світовий банк та інши чутливі європейські фінустанови?! Від такої інформації у їхнього керівництва запоморочиться в голові і вони можуть впасти у кому з придуркуватим виразом на обличчі...

Власне, відповіть про “банківську таємницю” була прогнозована тому я уточнив: “чи є у цьому списку “Платінум-банк” та “ФінБанк”?. Поінформовані банкіри назвали саме ці дві фінустанови, які активно “перераховували” до Межігир’я кругленькі суми. 

Якщо покопатися в інтернеті, то можна побачити, що ці банки належать бізнесменам Борису Кауфману та Олександру Грановсьому, яких Юлія Тимошенко пообіцяла запроторити за грати у 2009 році за крадіжку “Президент Отелю”. Але, судячи із заяви в.о Президента Турчинова, він забув про цю погрозу свого партійного лідера і виставив цей готель, як й інше майно Держуправління справами, на продаж. Мовляв, щоб казну наповнити. Цікаво, чи багато вторгує Турчинов?! Кауфман та Грановський вміють торгуватися. Кажуть, що ці люди уже навіть встигли домовитися. Вони, ниби-то запропонували, усе що відносили Олександру Януковичу, носити новому керівництву країни. Мова йде про 60% прибутку від бізнесу. Доречі, Сім‘ї вони віддавали 70%. 

Як не дивно, але “конвертація” цих 60% ніби-то відбувається знову через “Платінум” та “ФінБанк”. Не дивно, що керівництво НБУ не поспішає говорити “В” та розголошувати банки, прикриваючись “банківською таємницею”. Я не здивуюся, коли “список 12-ти” піде прахом, як і Будинок Профспілок. Тим не менше, надія помирає останньою.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.